u čast legendi

Šabački letnji festival odaje počast Vladi Divljanu

0
Izložba o rokenrol legendi „Vlada Divljan – Evergreen“, inspirisana životom i radom legendarnog muzičara, biće otvorena u ponedeljak, 25. jula u Kulturnom centru Šabac, u saradnji sa UK Parobrod i Šabačkim letnjim festivalom i trajaće do 1. avgusta.
foto: Promo
foto: Promo

Posebnu čast najvećem gospodinu rokenrola – Vladi Divljanu, ukazaće izvođači ovogodišnjeg Šabačkog letnjeg festivala (29-31. jul), koji će obraditi i izvesti po jednu pesmu iz njegove bogate karijere.


Posetioci izložbe „Vlada Divljan – Evergreen“ biće u prilici da vide više Divljanovih lica - večitog dečaka s beogradskog asfalta, Idola „novog talasa“, gospodina domaćeg rokenrola, emigranta, kompozitora, muža i oca... Multimedijalnu postavku „Vlada Divljan – Evergreen“, čine Divljanova porodična kolekcija predmeta i instrumenata i njegove dosad široj javnosti nepoznate fotografije. Ovu izložbu do sada je videla beogradska publika u UK Parobrod, a posle Šapca njena sledeća stanica je Rovinj.


Vlada Divljan kao najznačajniji kompozitor i kantautor sa prostora bivše Jugoslavije predstavlja najveću vrednost popularne kulture iz 80-ih. Bio je simbol Beograda, fantastičan umetnik kome su se generacije divile i koji je ostavio neizbrisiv trag na razvoj urbane kulture ex YU regiona.


Ovog leta, 14. izdanje ŠLF-a održaće od 29. do 31. jula na prostoru Starog grada u Šapcu. Na festivalu nastupaju Deren Emerson, Bajaga i Instruktori, Who See, Van Gog, S.A.R.S., Hladno Pivo, V.I.P., Ateist Rap, Marčelo, Ničim izazvan, Marko Nastić i Lea Dobričić, Zvonko Bogdan, The Beatshakers, Erik Kasel, Martijn ten Velden, Calavera & Manya, Groovyman i mnogi drugi.

makonda-tracker