Manifestacija Sokolica 2016.

Veče pesnika i pesme posvećene tradiciji srpskog naroda: Milica Milisavljević Dugalić nastupom oduševila publiku u Zvečanu

0
Na jubilarnoj 20. kulturnoj manifestaciji “Sokolica“ pod pokroviteljstvom Opštine Zvečan, Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije i kombinata Trepča u Milutinovoj zadužbini manastir Banjska održano je veče pesnika i pesme posvećene tradiciji i kulturi srpskog naroda
foto: Promo
foto: Promo

Na festivalu je nastupila poznata etno umetnica Milica Milisavljević Dugalić u okviru promocije albuma Filigrani s juga kompozitorke Lane Toković. Milica je izvela pesme sa Šar planine i kosovskog pomoravlja uz pratnju Zorana Zdravkovića na prizrenskoj gitari i Dušana Nikolića koji je svirao goč. Pesme koje je izvela uz pratnju ovih instrumenata u amplant varijanti dobile su novu dimenziju .

 

foto: Promo

Publika je emotivno sa suzama u oku slušala interpretaciju ove umetnice i nagradila je iskrenim, gromoglasnim aplauzom. Milica je izjavila da je za nju velika čast nastupiti na ovom svetom mestu, Milutinovoj zadužbini porti manastira Banjska odakle potiču njeni koreni .


- Za mene to ima poseban značaj jer se radi o jednom od duhovnih centara Srba na Kosovu i to me dodatno motiviše da ono što osećam prenesem publici kojoj se obraćam. Pošto svaka pesma ima svoju priču i poruku naših predaka.Oblikujući ih u novom udahnutom životu pevajući pravo iz svog srca čista emocija publike i mene se sjedinjuje u nešto nesebično kao što je ljubav. Najteže je nastupati među svojima, na tlu odakle su moji preci i na kom sam odrasla, ali ujedno i najveći izazov i smatram da su negde na nebu ponosni na mene i ono što stvaram - istakla je Milica.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker