muzička poslasticA

Decenija festivala ljubavi na četiri bine u Vrnjačkoj Banji: Heineken Lovefest objavio kompletan program rođendanskog izdanja

0
Do jubilarnog desetog izdanja Heineken Lovefesta ostalo je manje od mesec dana, a svi vatreni fanovi jednog od najboljih festivala u Evropi konačno mogu da vide ko se sve našao na dugačkoj listi izvođača.
foto: Promo
foto: Promo

Tako će ovog leta od 4. do 6. avgusta na festivalu nastupiti legendarni Sven Vath, Ben Klock, dvojac Pan-Pot, Martin Buttrich, kao i Edo Maajka, Partibrejkersi, Rambo Amadeus, Marčelo i više od 80 izvođača.

 

Fire Stage, najvatrenija i najveća bina festivala ovog leta “goreće” uz nastupe nekih od najtraženijih svetskih di-džejeva. Na prvom mestu je svakako tata svetske elektro scene, inovator, vizionar i šlag na vrhu ovogodišnje rođendanske torte Sven Vath. Ben Klock, tehno titan, koji je u svojoj prošlosti često mislio da će ga uspeh zaobići na Lovefest stiže kao jedan od najtraženijih di-džejeva na ovim prostorima zajedno sa svojim hipnotišućim i jakim zvukom. Nemački dvojac Pan-Pot trenutno dominira tehno scenom, a poznat je po nekonvencionalnom i jedinstvenom muzičkom stilu.

 

foto: Promo
foto: Promo

Na najveću binu festivala dolazi i Robert Dietz kao i di-džej duo Zenker Brothers, a jedina dama biće Ellen Allien. Specijalan live nastup imaće tehno trojac Paranoid London, koji je specifičan po tome što u medijima ne prikazuje ništa osim svoje muzike ispunjene urnebesnim tekstovima. Najveće osveženje je svakako Martin Buttrich, koji pravo iz svog studija doleće na Fire binu sa novim izdanjima.

 

foto: Promo

Ovogodišnje izdanje festivala otvoriće Cocoon “familija” na čelu sa Papa Svenom. Uz njega će nastupiti Ilario Alicante, Markus Fix i Daniel Stefanik, kao i Vlada Janjić, jedan od di-džejeva koji je devedesetih stvorio domaću elektro scenu, koju i danas oblikuje svojim velikim muzičkim uticajem. Zato i od njega ne očekujemo ništa manje od još jedne muzičke lekcije za pamćenje.

 

foto: Promo

Na Energy Stage, najveću andergraund binu u Srbiji stiže Phil Weeks, simpatični Francuz koji je toliko posvećen svojoj publici da čak ima i YouTube vlog namenjen svim fanovima. Svojim karijerama dugim skoro tri decenije iskustvo na bini ove godine diktiraju Anthony Parasole i Rick Wilhite, a osim njih na Energy Stage dolaze i Tornado Wallace, Joey Anderson, Delta Funktionen, Horse Meat Disco i jedina dama i žena koja diktira muzičke trendove Lakuti. Domaća podrška biće beogradski di-džejevi Manjane, Phillie P, Trole, PTŽC, Schwabe, SMT#NG, kao i momci iz popularnog sastava Beyond House.

 

foto: Promo

Live Stage je kao i svake godine naklonjen različitim muzičkim ukusima pa će tako tokom tri festivalska dana fanovi hip-hopa imati priliku da čuju nastupe Eda Maajke, Marčela, Stereo Banane, kao i kontroverzne Mimi Mercedez. Za sve ljubitelje gitarskog zvuka na Live binu dolaze Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Disciplin A Kitschme, Ritam Nereda, Bjesovi, E-Play, kao i sastav Irie Fm koji je nedavno osvojio nagradu za najbolji reggae bend u Evropi.

 

Za sve fanove dnevnih žurki festivala ljubavi, organizatori su najavili da će program H2O bine biti poznat uskoro i poručili da sve posetioce čekaju nova iznenađenja.

 

 

 

makonda-tracker