Kuda u julu?

U Smederevu: Festival vojnih orkestara

0
U sklopu bogate letnje kulturne ponude u Smederevu tokom predstojećeg vikenda, 16. i 17. jula, kao novina za Smederevo, ali i jedinstveni muzički događaj u Srbiji, održaće se Festival vojnih orkestara.
foto: Promo
foto: Promo

Program koji će se realizovati u subotu, 16. jula, obuhvata nastup Orkestra Garde vojske Srbije na Gradskom trgu sa početkom u 19 sati i koncert Duvačkog orkestra Armije Republike Makedonije koji će, takođe na Gradskom trgu, početi Drugi dan muzičkog festivala biće u znaku koncerta filmske muzike. Melodije koje pamtimo iz ostvarenja domaće i svetske i kinematografije među zidinama Malog grada Smederevske tvrđave oživeće Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Repulike Srbije „Stanislav Binički“ pod dirigentskom upravom Vojkana Borisavljevića. O atraktivnosti programa govori i najavaljeno učešće izvođača prepoznatljivih po svom radu u svetu muzičke i dramske umetnosti. Kao vokalne soliste publika će na sceni u Malom gradu moći da vidi i čuje Anu Sofrenović, Nebojšu Dugalića, Jadranku Jovanović, Igora Pervića, Dejana Cukića, Beti Đorđević, Mirjanu Stojanović, Slobodana Stefanovića, Minu Lazarević, Dragana Vujića Vujketa, Ivanu Knežević i Dušicu Novaković. Kao solista na violini nastupiće Uroš Kovandžić. Veče oplemenjeno notama filmskih numera obogatiće i zajednički nastup srpskog i makedonskog orkestra.

 

Voditelji programa su Ana Sofrenović i Nebojša Dugalić.

 

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Grad Smederevo, a program se odvija u organizaciji Centra za kulturu Smederevo.

makonda-tracker