Manifestacija Sokolica 2016.

Nastup Milice Milisavljević Dugalić u manastiru Banjska

0
Jedna od najuspešnijih interpretatorki tradicionalne muzike Balkana, Milica Milisavljević Dugalić koja dugi niz godina neguje i čuva tradicionalnu muziku od zaborava, u ponedeljak, 11. jula nastupaće u porti manastira Banjska.
foto: Promo
foto: Promo

U Zvečanu se tradicionalno održava kulturna manifestacija ,,Sokolica 2016.'' na kojoj se kroz igračke veštine, tradicionalne pesme i radovima na likovnim kolonijama značajni umetnici predstavljaju kosmetskoj publici. Sutra uveče program festivala se nastavlja u porti manastira Banjska, kada će etno umetnica Milisavljević Dugalić dati svoj doprinos manifestaciji i učiniti da prisutna publika uživa u najlepšim pesmama Kosova i Metohije.

 

Milica Milisavljević Dugalić strpljivo prikuplja autentične manje poznate tradicionalne pesme i snima ih u savremenim aranžmanima. Teme su najčešće Kosovo i Metohija, južna Srbija, Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Svojim vokalnim sposobnostima posebno je skrenula pažnju javnom mnjenju otpevavši pesme ,, Udade se Jagodo, Ne plači Stano mori '' , ,, Karanfil se na put sprema '' , ,,Preleteše ptice lastavice '' , ,, Ajde Stamena '' , ,, Što imala k' smet Stamena'' i mnoge druge.

 

Pokrovitelji događaja su, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zvečan.

makonda-tracker