Ultimativni Idoli

0
Zagrebačka diskografska kuća Croatia Records objavila je nedavno dvostruku CD kompilaciju Ultimative Collection kultnog novotalasnog sastava Idoli, koja će se uskoro pojaviti i u Srbiji, u pravo vreme pred koncert Vlade Divljana osmog marta u beogradskom Domu
foto: iz arhive Petra Janjatovića
foto: iz arhive Petra Janjatovića

Ultimative Collection donosi čak 38 pesama Idola, među kojima su klasici kao Retko te viđam sa devojkama, Malena, Kenozoik, Maljčiki, Plastika...

Vlada Divljan i njegov prateći bend Nevladina organizacija i u novoj deceniji nastavljaju sa održavanjem osmomartovskih koncerata za Beograđanke, ovaj put u većoj i svečanijoj dvorani Doma sindikata.

Divljan i NeVO su održali prošle godine svoj prvi osmomartovski koncert u par dana unapred rasprodanoj velikoj sali Doma omladine Beograda, zaradivši jednodušne hvalospeve kritike i publike.

Sada se veliki romantičar srpske i jugoslovenske pop muzike Divljan vraća posle godinu dana u rodni grad osmog marta za novi susret sa Beograđankama (i njihovim pratiocima) u Dom sindikata, dvoranu poznatu kao hram domaće zabavne muzike i ljubavnih pop pesama.

- Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo ponovo svirati Beograđankama. Biće to prilika da se čuje većina ljubavnih pesma koje sam ikada napisao. Obožavanje lepšeg pola bi za nas muškarce trebalo da bude obaveza svaki dan. Međutim, nije loše ni ovako bar za 8. mart pokloniti svu svoju pažnju ženama -  kaže Divljan.

Glavna autorska snaga kultnih Idola, autor ljubavnih klasika Malena, Nebeska tema, Ona to zna, Ljubavi, Dok dobuje kiša, Rusija ili Sve laži sveta, kaže da će njegov drugi po redu koncert za Dan žena biti pre svega prilika za odličnu zabavu i provod publike i benda.

makonda-tracker