Muzička poslastica

Zabava koju ne smete propustiti: Ove regionalne zvezde će nastupiti na Beer Festu

0
Ovogodišnji Belgrade Beer Fest može da se pohvali dolaskom još jedne velike regionalne muzičke zvezde.
foto: Promo
foto: Promo

Ovoga puta reč  je o jednom od najvećih virtuoza na gitari sa ovih prostora, muzičaru Vlatku Stefanovskom.

 

Ovaj vrsni instrumentalista nastupiće, posle četiri godine na najvećem domaćem festivalu, u subotu, 20. avgusta na Ušću i to će biti prilika da svi koji vole njegov rad, uživaju u muzičkom preseku izuzetno bogate karijere. Vešto kombinujući više stilova, Stefanovski stvara savršene zvučne pejzaže u prebogatom opusu. 

 

foto: Promo

 

Slavni makedonski muzičar počeo je da svira sa 13 godina i već više od 40 godina gitara je njegov saputnik. Početak njegove karijere najviše obeležava osnivanje sastava Leb i Sol koji je bio jedan od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije sa svojom fuzijom tradicionalne makedonske muzike i roka.

Od sredine devedesetih Vlatko započinje solo karijeru, snima brojne albume, stvara muziku za pozorišta, osniva trio, a potom radi i sa vrsnim muzičarima iz celog sveta.  

 

 

Po prvi put na Belgrade Beer Festu u sredu 17. avgusta nastupiće još jedno veliko regionalno ime - Elemental. Oni dolaze iz Zagreba i u njihovoj šarenolikoj muzičkoj viziji, čija se baza nalazi u rep muzici, mogu se naći tragovi razičitih žanrova što njihovo stvaralaštvo čini još orginalnijim. Elemental važi za bend koji ne poznaje ni granice ni ograničenja, i koji društveno angažovanim tekstovima ukazuje na probleme sa kojima se susreću mladi na našim prostorima, ujedno ističući potrebu za njihovim rešavanjem. Osim što su vrhunski studijski muzičari, Elemental se tokom godina dokazao kao i jedan od najboljih koncertnih bendova, u šta će moći da se uveri publika na Ušću.

 

 

Na radost brojnih fanova, trećeg dana Belgrade Beer Festa nastupiće i beogradski hip–hop metal sastav Sunshine. Bend koji je vrhunac popularnosti doživeo kasnih devedesetih, zahvaljujući direktnim i provokativnim tesktovima, semplovima i jakom ritmu, pokazaće koliko moćno i danas zvuči.

 

 

makonda-tracker