Zabranjeno pušenje u Novom Sadu

0
U klubu Trema u Novom Sadu, 27. februara Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona koncertno će promovisati novi album Muzej revolucije, jedno od najtiražnijih i najhvaljenijih CD izdanja u regionu poslednjih godina.
foto: Stanislav Milojković
foto: Stanislav Milojković

Na blagajni Treme za samo 700 dinara svaki Novosađanin može kupiti ulaznicu za novosadski dernek Pušača, uz koju kao poklon sleduje i CD Muzej revolucije, u izdanju Long Playa.

Profesor istorije, navijač Želje i samim time fudbalski stručnjak, Sejo Sekson kaže da pred novosadskom publikom nikad nije bilo i ne može biti treme za ekipu Pušača.

- Istrčaćemo na teren i ostaviti srce na njemu. Ova postava je skupa već pet, a neki članovi i više od 12 godina. Postali smo kompaktna ekipa, a zna se - ekipa prve godine ne igra bog-zna-kako, ali zato druge godine ih je teško dobiti - najavljuje Sejo.

Promotivna turneja Zabranjenog pušenja u korist Muzeja revolucije počela je krajem prošle godine u Minhenu, Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, gde se u Domu omladine bend u skoro tročasovnom izdanju pokazao, po ocenama prisutnih, kao jedna od najmoćnijih rokenrol koncertnih atrakcija u ovom delu planete.

Muzej revolucije izašao je na godišnjicu Oktobarske revolucije u regionu u impresivnom prvom tiražu od 45.700 primeraka, a CD je u Srbiji objavio Long Play, za sada samo kao specijalan poklon fanovima uz kupljenu ulaznicu za koncerte.

- Mi smo objavili ovaj album po principu po kom su nekad poslovali šverceri farmerkama. Kad ih uhapse govorili bi 'nama nije važna zarada, nego da se raja obuče - objašnjava Sejo.

Album je najavio spot za regionalni hit Modni guru, a uz 11 pesama tu je kao bonus Nije to (Čuva Bog Želju svog), himna Seji omiljenog fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva.

Pogledajte kako je bilo na koncertu u Beogradu:

makonda-tracker