ne propustite

Počinju koncerti na Zidiću: S3NGS 18. juna od 19h ispred Doma omladine Beograda

0
U okviru nove sezone serijala besplatnih Koncerata na Zidiću, 18. juna od 19 časova, na platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, publici će se svojim prepoznatljivim energičnim zvukom predstaviti zagrebački bend S3ngs.
foto: Promo
foto: Promo

S3ngsi su krenuli 2006. godine kao trojac, Čaka-47 na bubnju, Friški na basu i mR gitara. Negde 2012. godine nam se priključio Franjo na gitari i to je to. Dakle, nije bilo izmena, već nam se samo priključio još jedan saputnik. Mi smo od 2006. do 2011. godine, kakvih pet godina prašili pure punk-rock i muzički i energetski. Nakon tih prvih nekoliko godina krenuli smo dalje, jer nam se nije dalo više da nabijmo po instrumentima. Hteli smo nešto složenije, emocionalnije, zaj...cije, zanimljivije i tako je nastao drugi album Costa S3ngsia (2013.) s Franjom. Taman dovoljno pre albuma se pridružio Franjo i obojio album solo gitarom i predivnim vokalima.", kaže gitarista i pevač benda Matej Emer mR.


S3ngsi Hladnim pivom Manu Chao

Troje nas je stvaralaca. To nam daje enormnu stvralačku energiju, ali koju treba znati i obuzdati. Songovi nastaju u svim oblicima i svim putevima. Ponekad neko donese već skoro gotovu pesmu, ponekad je to samo ideja, ponekad u studiju radimo i tako, zaista nema pravila. Ono što znam je da smo skupili u ovih deset godina brdo materijala, i da svaki put kad idemo da radimo song se iznenadim kuda to može sve otići kada radimo zajedno. Fantastično. To će se najviše osetiti na sledećem albumu koji izlazi na jesen.“, ističe Matej.


mR

Juče smo zaokružili u studiju rad na novom songu Lekcija Br.1. Singlovi Ocean, Da li će te čekati, Samo Solarno su već izašli, a album će biti onlajn na jesen. Jako se veselimo ploči, to će sasvim sigurno biti ploča taman između prvog i drugog albuma. Sada pametniji svirački i aranžmanski slažemo ploču i mislimo da će biti jako, jako dobro. Biće nabijeno emocijom - ali čvrsto, biće umereno, eksperimentalno, sa stihovima - ali ne dosadno ili dugačko, biće kratko - ali ne pre-pop, biće jako - ali neće biti punkrock. Nekako fino balansira, i jedva čekamo da pustimo Lesija da se vrati kući."


S3ngsa Milana Mladenovića

Sviraćemo prvi album Moderno Trijezan, drugi Costa S3ngsia, ali i nove singlove koji se spremaju za novi album… Na našim koncertima često zaluta i kaver koji nam se svira u tom trenu da se dodatno izguštamo, tako da tu isto zna biti svega. Rezimirano, srčano i jako."


Tu se radi o jednoj osovini još iz novog vala iz osamdesetih, gde su bendovi uvek sjajno sarađivali, a publika uživala u međusobnim gostovanjima. Kada bi probudili dvadeset pet odsto te energije, radili bi super stvar. Bitan nam je koncert u Beogradu, naravno da jeste, i kanimo se da dolazimo svakih nekoliko meseci. Što očekujemo? Dakle, nemamo pojma, nismo nikada bili na Zidiću, očekujemo od pet ljudi do sto pedeset pet, ko će znati, iznenadite nas. Dođite na Zidić, a kasnije se družimo!“, zaključuje Matej Emer.

makonda-tracker