Zlatko Manojlović premijerno na Guitar Art Festivalu

0
Jedan od najčuvenijih gitarista bivše Jugoslavije, izuzetno uspešan i na evropskoj sceni, Zlatko Manojlović, vraća se u Beograd iz Nemačke kako bi održao koncert u Domu sindikata 11. februara. Gitaristi će se na sceni pridružiti deset internacionalnih muzičara
foto: promo
foto: promo

Kultni gitarista, kompozitor i pevač Zlatko Manojlović počeo je karijeru 1970. godine u grupi Džentlmeni. Dve godine kasnije svirao je u sopstvenim grupama Fleš, Dah i Gordi. Već 1974. godine osniva grupu Land u Luksemburgu i za velikog izdavača Polydor snima svoj prvi singl Shoshana, koji je bio hit i u Evropi i u Jugoslaviji. Uporedo sa bendom, radi kao kompozitor i izvođač instrumentalne muzike i 1976. godine komponuje numeru Jednoj ženi koja već pune 33 godine služi kao kultna špica ponoćnog programa Radio Beograda.

Od 1988. do 1994. godine radi kao studijski gitarista za Arco, jedan od najpoznatijih studija u Nemačkoj i Evropi. Tokom tog perioda njegova gitara je snimljena na više od 50 različitih produkcija, a najuspešnije su one sa Erosom Ramacotijem, Natali Kol i Minhenskim simfonijskim orkestrom. Čuveni gitarista svirao je sa umetnicima kao što su Santana, Džo Koker ili Jan Gilan, a od 1994. godine nastupao je u duetu Vox sa suprugom Izoldom Barudžijom.

Tokom 2006. godine snimio je album Pure Life koji je prvi program nemačke državne televizije (ARD) emitovao godinu dana u svojoj seriji Planeta zemlja. U to vreme sa Izoldom je započeo projekat Magic of Strings koji će imati svoju promociju upravo na jedanaestom Guitar Art Festivalu, u četvrtak 11. februara u Domu sindikata.

Čuvenom gitaristi na sceni će se pridružiti još deset muzičara i supruga Izolda. Među muzičarima koji dolaze iz Rusije, Nemačke, Poljske, Kube i Maroka, biće i čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić i dirigent Aleksandar Sedlar Bogoev.

Ulaznice za koncert Zlatka Manojlovića i prijatelja prodaju se na blagajnama Doma sindikata i Bilet servisa po cenama od 1400 i 1900 dinara.

makonda-tracker