Energični trojac

Straight Mickey and The Boyz: Spremamo pravo rokenrol veče!

0
Jedan od najperspektivnijih domaćih rokenrol sastava u regionu Straight Mickey and The Boyz, održaće koncert u subotu 21. maja, u Domu omladine Beograda...
foto: Promo
foto: Promo






Danilom Lukovićem


Nedavno ste objavili dugoočekivano debitantsko izdanje "Straight Mickey and The Boyz". Kakve su za sada reakcije publike i kritičara na album? Zašto ste toliko čekali da ga izdate?

Reakcije su odlične sa obe strane, dobili smo sjajne recenzije širom regiona, a muzika.hr nas je okarakterisala kao prvake rok improvizacije. Našli smo se na nekoliko lista najboljih izdanja i uživo se predstavili na preko trideset koncerata prošle godine.

Ima nekoliko razloga zašto je album kasnije objavljen od planiranog, dobar deo je tehničke prirode, kao što je selidba studija u Rijeci u kome smo snimali i miksali materijal.

Sve smo radili na analognom stolu koji je u jednom trenutku morao da se servisira, a to je dodatno komplikovano sa starim miksetama, delovima iz inostranstva i slično", priča Danilo Luković.

Kakve poruke nose pesme sa novog albuma?


Verujemo u ljubav. Da! Verujemo u ljude."

Za kratko vreme ste stekli reputaciju najperspektivnijeg domaćeg rokenrol sastava. Šta je ono što Vaš energični trojac izdvaja na sceni?

Iskrenost, improvizacija, buka za uživanje, na ivici smo incidenta u kome niko ne izvuče deblji kraj. Osmeh iznutra koji se oseti, osmeh spolja koji se vidi, radost u svakom zamahu palice, mir u toni mikrofonije. Mi smo punokrvni, bezkompromisni rokenrol tornado koji nikoga ne ostavlja tu gde je bio."

Kako biste komentarisali regionalnu rokenrol scenu? Šta trenutno slušate i koga biste preporučili?


Svašta se lepo dešava, iskusnije kolege izbacili nove albume, a mlađe kolege stvaraju i sviraju. Tu su naravno Vizelj, Buč Kesidi, sjajni Pridjjevi, Crvi, koji su se predstavili u Zagrebu i Ljubljani, Igralom, MORT, Spiridon, Artan Lili koji su pokidali prošlu godinu. Pored njih su tu i Bitipatibi, koji se vratio na scenu, Repetitor koji je svirao u Kini, Disciplina koja otvara baštu SKC-a, Brejkersi na Tašu... ludilo!"

Šta ste nam pripremili za predstojeći koncert u Domu omladine Beograda? Da li ćete imati neke goste na koncertnoj promociji debitantskog albuma?

Sviraćemo sve pesme sa debi albuma, pesme koje se nisu našle na albumu i nekoliko pesama koje će biti na drugom. Spremamo pravo rokenrol veče. Improvizacija, ples, znoj i ljubav!

Gosti nam dolaze iz Šapca - Slonz je sjajna ekipa mladih muzičara koje je Miki pozvao nakon što su ga prijatno iznenadili na jednom nastupu u Božidarcu."

Kakvi su planovi benda nakon ovog koncerta i gde će sve publika moći da vas čuje?

Uveliko radimo na pesmama za novi album i u narednom periodu ćemo biti dosta zauzeti oko toga. Uskoro izbacujemo novi spot, planiramo snimanje novog materijala, verovatno na nekoliko lokacija u regionu.

Nakon promocije nastupamo u Zagrebu na Reflektor festivalu, a održaćemo i nekoliko koncerata u Sloveniji, i sviraćemo na Tam Tam festivalu na Hvaru", kaže Luković.

makonda-tracker