Petar Kodžas u Madlenianumu

0
Amerikanac Petar Kodžas, profesor klasične gitare srpskog porekla, predstaviće beogradskoj publici zvuke brazilskog soula kroz dela Radamesa Gnatalija u nedelju 31. januara na maloj sceni Madlenianuma
foto: promo
foto: promo

Petar Kodžas ima diplome Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Itaka koledža i Istman škole za muziku. Od 1997. vanredni je profesor na Istman školi za muziku Ročester Univerziteta i muzičkoj školi zajednice Istman. Njegove aktivnosti uključuju prezentacije, majstorske kurseve i predavanja za Gitarsku asocijaciju Amerike, Jeunesses Musicales i Muzičkog društva koledža. Učestvovao je na međunarodnim festivalima u Beogradu, Aleksandriji, Itaki i Ročesteru kao izvođač, predavač i član žirija.

Od 1997, Kodžas predaje na Istman školi za muziku (kamerna muzika) i muzičkoj školi zajednice Istman (profesor gitare, ko-šef gudačkog odseka). Takođe je koordinator programa Muzika za sve u zajednici Istman.

Kodžas je fasciniran lepotom različitih muzičkih epoha, a njegov koncertni program često se zasniva na jednoj temi sagledanoj kroz prizmu različitih kompozitora. Njegov CD Between Wolrds objavljen je za kuću Clear Note. Najnoviji projekat su mu Kompletna dela za solo gitaru brazilskog kompozitora Radamesa Gnatalija.

makonda-tracker