veliki korak

Album koji obećava: Damir Imamović kreće u svet sa "Dvojkom"

0
Damir Imamović sa svojim svebalkanskim bendom Sevdah Takht učinio je novi, važan korak u izgradnji međunarodne karijere upravo objavivši novi album "Dvojka", za prestižnu svetsku muzičku kuću Glitterbeat Records.
foto: Amer Kapetanović
foto: Amer Kapetanović
Mirka Ilića


Odavno nisam bio ovako uzbuđen pri promociji nečega što sam uradio. Kris Ekman, producent albuma, nam je pomogao da uradimo album kakav sam oduvijek želeo. Možda najvažnija stvar je to da sam se upustio u autorski rad više nego ikada do sada, tako da gotovo polovinu albuma čine autorske pesme", ističe Imamović.


Imamovićeva

"Sarajevo" je najava ne samo novog albuma nego i jedne nove faze u mom radu i radu Sevdah Takhta. Bilo mi je važno da "Sarajevo" najavi album jer nosi emociju koja mi je bitna i veže se za ceo moj odnos s gradom, sevdahom i onim što sam u sevdahu radio do sada", kaže Imamović.

Damir Imamović Damir Imamović Trio

foto: Amer Kapetanović


Postoji odnos ljubavi i mržnje kod bilo koje tradicije. Voliš stare običaje, učiš od njih, ali s druge strane mrziš ih, umoran si od njih i želiš da ih promeniš. Mislim da smo sa ovim albumom pokušali da izazovemo tradiciju "dvojke", i rezultati su stvarno iznenađujući za sve nas", kaže Imamović.




Imamovićevog Nenad Kovačić Ivan Mihajlović Ivana Ðurić


Veliki pevač, spreman da pokori svet!".


Džoi Bojda

Znanje o sevdahu izvan Bosne šturo je: u Damiru Imamoviću sevdah je pronašao svog šampiona koji može otvoriti njegova vrata svetu".

makonda-tracker