Elton Džon dva puta na listi 50 najuspešnijih turneja

0
Na listi 50 najuspešnijih koncertnih turneja u ovoj deceniji u SAD, koje su ostvarile najveću zaradu čak dva puta se našao Elto Džon koji dolazi u Beogradsku arenu trećeg juna.

Elton Džon zauzima deveto mesto sa zaradom od 286.4 miliona dolara i prodatih 2,5 miliona ulaznica, ali je zauzeo i 13. mesto sa zajedničkim nastupima sa Bilijem Džoelom, pri čemu je ostvaren prihod od 261,6 miliona dolara i prodatih 2,3 miliona ulaznica. Prva tri mesta liste zauzimaju Dave Matthews Band, Selin Dion i kantri zvezda Keni Česni.

Na listi 50 najuspešnihij koncerata decenije našao se i Erik Klepton koji je zauzeo 37. mesto sa zaradom od 139,3 miliona dolara i prodatih 1,9 miliona ulaznica. Njega očekujemo devetog juna u Beogradskoj areni, kada će nastupiti sa još jednom legendom rokenrola, Stivom Vinvudom.

Elto Džon je vlasnik više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući sedam pesama na broju jedan mnogih top-lista. Osvojio je nagrade: Oskar, Gremi, Toni i Zlatni globus. Elton Džon postao je član Rokenrol hola slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE. Iste godine magazin Bilbord proglasio ga je za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su bili samo Bitlsi i Madona). Izvodio je brojne hitove, među kojima su se izdvojili: I’m Still Standing, Don’t Go Breaking My Heart, Nikita, Sacrifice, Goodbye Yellow Brick Road, Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Want Love, Blue Eyes, Something About The Way You Look Tonight… Jedna od najpopularnijih pesama Eltona Džona je Candle in The Wind, koju je komponovao 1973. u čast Merilin Monro, ali je 1997. u izmenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Dajane, sa kojom je bio dugogodišnji prijatelj.

 

makonda-tracker