Čola specijalni gost Bajage i Instruktora

0
U utorak uveče Bajaga i Instruktori priredili su još jedan sjajan koncert, drugi po redu od tri povodom 25 godina karijere, pred opet punim Sava centrom, svirajući pregršt pesama sa albuma- Sa druge strane jastuka, a gost iznenađenja bio je niko drugi do Zdrav
Foto: Milovan Knežević
Foto: Milovan Knežević

Bend je krenuo simbolično sa opuštenom i upečatljivom izvedbom Grada, da bi Momčilo Bajagić to iskoristio da poruči: - Ovo je grad! Ovo je Beograd! Dobro došli na proslavu 25 godina Bajage i Instruktora!

Atmosfera u dvorani je kao i prethodne večeri bila uzavrela posle rafalnog izvođenja poletnih hitova Verujem ne verujem, Lepa Janja, Gore dole i Godine prolaze. Dok je juče publika čekala kraj koncerta da sa Bajagom Zažmuri sada su za to dobili priliku već u prvom delu.

- Nekad smo na neke pesme palili šibice, a sada je vreme da mobilnim telefonom okrenete nekog, da ipak ne zapalimo Sava centar - davao je instrukcije Bajaga.

Usledila je Tišina, brzopotezni prvi Bajagin hit u karijeri Berlin i blok u kome je došao do izražaja Instruktor Žika Milenković sa svojim autorskim doprinosima Francuska ljubavna revolucija i Vesela pesma.

Onda je usledilo potpuno i sveobuhvatno iznenađenje za bar 99,99 posto prisutnih.

- Imam veliko zadovoljstvo da najavim jednog mog dobrog prijatelja koji često ne svira u Beogradu, ali kada ovde peva, obično to radi na Marakani - najavio je Bajaga.

Urlik oduševljenja i neverice prolomio se dvoranom dok je na scenu istrčavala legenda srpske i jugoslovenske pop muzike Zdravko Čolić.

Uz pomoć Instruktora Čola je izveo staru stvar Tvoje oči koju je Bajaga bio napisao još za njegov album Šta mi radiš (1983). Čak je i Instruktor Žika ugrabio priliku da podeli refren sa Čolom, čija je u crno odevena pojava odavala savršenu formu i eleganciju.

Posebne poslastice druge večeri bili su uz podršku saksofoniste Neše Petrovića i trubača Marka Đorđevića izvedeni klasici drugog albuma Dobro jutro džezeri i 20 vek. Bend je 20 vek pretvorio u rasturajuću bombu energije i ritma.

Da je Bajagin bend i posle 25 godina svirački u regionu među najjačim potvrdilo je još jedno iznenađenje večeri - Bajaga i Instruktori su vojnički brutalno u maniru najboljih hard rok sastava otprašili mračni i poetični Balkan.

Višeminutne ovacije izmamile su Instruktore za biseve i pružile publici priliku da se emotivno isprazni pevajući dirljivi Ruski voz i Bajagi priliku da se pokaže kao gitarista solirajući u Strahu od vozova.

makonda-tracker