Slobodan Trkulja: Drugi koncert na Terazijama

0
Nakon serije uspešnih koncerata u 2009. godini, koje su održali Jelena Tomašević, Slobodan Trkulja, Neverne bebe, Saša Vasić i Boris Režak, u prvim danima Nove godine svoj drugi nastup u okviru ovog projekta imaće Slobodan Trkulja.

Koncert pod nazivom Muzika za dvoje odrzaće se u Beogradu u Pozorištu na Terazijama, 18. januara, a publika u Novom Sadu u ovom koncertu uživaće nekoliko dana kasnije i to 29.januara u Srpskom narodnom pozoristu.

U okviru ovog  koncerta Slobodan Trkulja ce nastupiti sa Franz fon Čosi, koji je jedan od najperspektivnijih i najtalentovanijih džez pijanista Evrope. Ovaj skromni mladić je već pokupio glavne nagrade na prestižnim džez festivalima, a na svetskom takmičenju pijanista - Montreaux Jazz Festivalu 2009. godine je osvojio vice šampionsku titulu. Slobodan Trkulja, koji je poznat po svom izuzetno otvorenom pristupu muzici i maestralnim improvizacijama na mnogobrojnim instrumentima, sa Francom će povesti posetioce na romantično putovanje kroz muzičke predele džeza, klasične muzike i tradicije Balkanopolisa, prožete čarobnim zvucima Trkuljinog saksofona i klarineta, kao i Francovog magičnog muziciranja na 88 dirki.

makonda-tracker