AIR dovode i Džordži Pringl u Arenu

Apsolutno otkriće britanske muzičke scene Džordži Pringl odabrana je da nastupa na svim narednim koncertima fenomenalnog francuskog benda AIR. Tako će mlada pesnikinja iz Oksforda nastupiti i u Beogradskoj areni 10. februara u okviru Guitar Art festivala.
0
1 / 2

Britanski mediji Pringlovu (25) već vide kao novu veliku zvezdu, dok su joj agenti prestižne koncertne kompanije William Morris obezbedili nastupe u najvećim evropskim dvoranama.

Kultni magazin NME sa oduševljenjem piše kako Pringlova ima blogersku liriku koju provlači kroz zvuk u kojem Peti Smit sreće Death Cab. Najuticajniji muzički magazin u Evropi otišao je i korak dalje kada je njen singl Carte Postale uvrstio među najbolja izdanja prošle zime!

Britanski list Guardian piše o Džordžini Ričards Pringl u tekstu pod naslovom Meet the mini Allens i aludira da njena viralna slava sledi ono što je Lili dokazala kao moguće. Ipak, Pringlova na scenu donosi one woman and her men named computers koncept i zvuk koji predstavlja ženski odgovor na LCD Soundsystem. Na komentar novinara Rasela Portera da je narativ ponovo postao aktuelan na sceni, Džordži komentariše da je verovatno muzički sve već urađeno, pa se ljudi danas više oslanjaju na dobre priče.

Njen prvi album Salon des Refusés objavljen je u septembru ove godine, a prestižni list Independent i ugledni magazin Culture Deluxe prednjače u najvišim ocenama, dok ga londonski Times čak naziva superiornim debijem!

Tako je laureatkinja prestižnog oksfordskog fakulteta modnog dizajna postala muzička senzacija za kratko vreme, ali ona svoju novu slavu doživljava više nego opušteno.

- Mislim da postoji čista ironija što me predstavljaju kao totalno fensi buržujku, dok ja radim u prodavnici i ne zarađujem ništa. Svi misle da imam dvorac. Ok, imam dvorac - izjavila je nedavno za magazin MusicOMH i dodala:

- Ponekad mislim da je sve ovo vrlo detinjasto. Odlučila sam da budem pop zvezda i da ne budem plaćena, pa bih mogla barem da uživam u tome.

Francuski dendiji Nikola Goden i Žan Benoa Dankel tako su odabrali dame kao uvod u romantičnu ideju svoje nove Love 2 turneje, pa će Jana Šra i Džordži Pringl uz AIR markirati 10. februar u prvom kalendaru nove dekade.

Već drugu nedelju zaredom ulaznice za koncert grupe Air nalaze se na prvom mestu najtraženijih ulaznica na sajtu Bilet servisa. Pored ove prodajne mreže, ulaznice za odličan koncertni početak godine prodaju se i na blagajni Beogradske arene po cenama od 2000 dinara za stajaći parter, te 2500 i 3000 dinara za tribine.

makonda-tracker