Novi muzički trendovi na Exit festivalu

0
Na svom jedanaestom izdanju Exit festival predstaviće najinteresantnije svetske bendove novog talasa koji su svoju popularnost stekli najpre na internetu, a zatim postali muzički fenomeni koji nastupaju u klubovima i festivalima širom sveta.

Prva atraktivna imena čiji su nastupi najavljeni na Petrovaradinskoj tvrđavi su elektro pop i rok sastavi Crystal Castles i Does It Offend You, Yeah?

Od svog nastanka 2004. duo iz Toronta Crystal Castles koji čine Itan Kat i Alis Glas, preokrenuo je elektro-pop scenu, svojom beskompromisnim i intenzivnim zvukom. Njihovi singlovi bili su rasprodati gotovo odmah nakon objavljivanja, a nastupali su širom Evrope i Amerike, sa bendovima kao što su The Klaxons i Metric. Neverovatan glas Alis Glas, čiji nastup na sceni je nemoguće ignorisati, i naglašena sklonost da eksperimentišu s melodičnim strukturama nalik na one koje prate reklame, crtane filmove i video-igrice učinila ih je najpre popularnim na MySpace zajednici, a kasnije i poznatim i obožavanim širom sveta. Cristal Castles publika će kod nas prvi put videti na main stageu Exit festivala.

Bend koji spada u najinteresantnije predstavnike novog talasa britanskog elektro rok zvuka i čiji zvuk mnogi porede sa The Killers, Daft Punk ili Justice, Does It Offend You, Yeah? nastupiće na Fusion stageu na jedanaestom Exit festivalu.

Does It Offend You, Yeah? dolaze iz Ridinga a svoj prvi album pod nazivom You Have No Idea What You're Getting Yourself Into izdali su 2006. godine. Prvobitni sastav benda činili su Džejms Rašent, Rob Blumfield i Den Kup, a od 2008. bendu se pridružuju gitarista Morgan Kuentans, a zatim i Klo Divo i Meti Deram. Does It Offend You, Yeah? bili su deveti najslušaniji novi bend 2008. godine na sajtu Last.fm, a našli su se i na listi najbolje alternativne muzike na iTunes u Americi. Bend je poznat po svojim žestokim nastupima uživo koji se često završavaju energičnim skakanjem po bini i razlupanim instrumentima.

Glavni vokal benda, Džejms Rašent bio je koproducent hitova Invaders Must Die i Omen grupe The Prodigy.

Ulaznice za jedanaesti Exit festival, koji će se održati od 8. do 11. jula 2010. godine u prodaji su putem Internet sajta Gigstix.com, po drugoj promotivnoj ceni od 6490 dinara, a broj ovih ulaznica takođe je ograničen. Ulaznice za srednjoškolce od 15. januara biće u prodaji po ceni od 4990 dinara, što iznosi 55 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 10990 dinara.

 

makonda-tracker