Debi album Lene Kovačević

U prepunoj Kamenoj sali Radio Beograda održana promocija debi albuma Lene Kovačević pod nazivom Dobar dan za pevanje u izdanju PGP RTS
1
1 / 6 Foto: Promo

U veseloj atmosferi prisutni novinari, kompozitori, glumci, muzičari, pisci, imali su priliku da premijerno vide TV spot za pesmu S Mediterana, u izvođenju Lene Kovačević. Mlada umetnica sa svojim bendom otpevala je šest numera, a svojim prisustvom podršku su joj pružili i umetnici: Bora Todorović, Dušan Kovačević, Momčilo Bajagić Bajaga, Rade Radivojević, Petar Peca Popović, Lazar Ristovski, Vlada Marković i drugi.

Album je inspirisan džez i pop muzikom, a sadrži i elemente naše tradicionalne muzike. Pevačica i kompozitor, na svom prvom albumu potpisuje se kao autor muzike i tekstova, od kojih su neki napisani u saradnji sa Momčilom Bajagićem Bajagom.

Album Dobar dan za pevanje sniman je u Beogradu tokom 2008-2009. godine. Producent albuma je Austrijanac Teodor Jani, koji je ovdašnjoj publici poznat po saradnji sa Goranom Bregovićem, Emirom Kusturicom, grupama EKV, Oktobar 1864. i drugima. Gosti na albumu su Marko Marković, Orkestar Bobana Markovića i virtuoz na harmonici - Dejan Kostić.

Lena Kovačević rođena je 1982. godine u Beogradu. Nakon muzičkog obrazovanja u Beogradu, diplomirala je džez pevanje na muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Tokom školovanja nastupa na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, a posebnu pažnju posvećuje kompoziciji i pisanju tekstova.

Dugi niz godina sarađuje sa Kraljevskim holandskim orkestrom sa kojim tokom tromesečne turneje izvodi i program srpskih tradicionalnih pesama. Imala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

makonda-tracker