Ne propustite

Koncert Indexa i prijatelji ponovo u Sava Centru

0
Koncertni spektakl Indexi i prijatelji, vraća se na pozornicu beogradskog Sava centra 21.marta.
Foto: Promo
Foto: Promo
Na nostalgičnom i emotivnom muzičkom putovanju uz autentični zvuk Indexa, i uz muziciranje nekadašnjih članova benda, Sava centar će 21. marta primiti sve one koji žele da se prisete najznačajnije grupe sa prostora bivše Jugoslavije. 

 

Pesme Indexa „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, pevaće vrhunski pevači s naših prostora – Dado Topić, Hari Mata Hari, Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Aki Rahimovski, Amel Ćurić….

Hari Varešanović, koji će biti jedan od učesnika koncerta, rekao je da su upravo Indexi presudili da on sam počne da se bavi muzikom.

-Sećam se dobro, imao sam 10 godina i jedna od prvih pesama koju sam naučio na gitari bila je njihova pesma "Sanjam". Sa tom pesmomo počelo je i moje bavljenje muzikom koje je kasnije postalo i moje životno opredeljenje.

Boris Novković legednarnu grupu Indexi okarakterisao je kao kulturološku ikonu sarajevske pop-rok scene.

-Njihov muzički izraz od početka je imao originalnost i težinu. Indexi se nikada nisu dodvoravali trendovima baš zbog toga njihove pesme i dalje žive. Mlade generacije i sada, kao i onda, mogu u pesmama Indexa da pronađu životne pouke i lekcije.

Dama među velikanima, Aleksandra Kovač kaže da je muzika grupe Indexi vraća u vreme stare Jugoslavije, kada je bilo bitno komponovati kvalitetnu muziku.

- Lično sam vezana za Indexe jer je moj otac Kornelije bio član grupe od 1967 do 1968 godine. Kvalitet gupe je opstao i drago mi je što njihova muzika ima svoju vernu publiku. Radujem se jer ću pevati kompoziciju "Jutro će promijeniti sve" iz davne 1968.godine, koju su Indexi izveli na Opatijskom festivalu i osvojili treću nagradu.
 

Muzička priča nazvana "Indexi i prijatelji" traje već devet godina i do sada je koncerte videlo preko 50.000 posetilaca.
makonda-tracker