U prodaji ulaznice za Guitar Art

0
Od petka 11. decembra u prodaji su sve ulaznice za jedanaesti po redu Guitar Art Festival na kojem će nastupiti brojni svetski i domaći izvođači
foto: promo
foto: promo

Koncerti koji se posebno izdvajaju su svečano otvaranje svetske turneje španskog velikana Paka de Lusije u petak 12. februara u Sava centru i dugo očekivani koncert fenomenalnog francuskog sastava AIR u sredu desetog februara u Beogradskoj areni.

Popularni francuski bend AIR nastupiće desetog februara 2010. godine u Beogradskoj areni u okviru 11. Guitar Art Festivala. Bend koji predvode Nikola Goden i Žan Benoa Dankel kreće na veliku svetsku turneju 26. novembra povodom objavljivanja aktuelnog albuma Love 2. Svetsku slavu stekli su još sa albumom Moon Safari iz 1998. godine, a iako se njihov koncert već dugo očekuje, AIR će po prvi put nastupiti u Srbiji. Ulaznice za koncert u Areni na kojem će 10. februara osim francuskog sastava AIR nastupiti još i holandska zvezda Jana Šra, ali i drugi izvođači, prodaju se na blagajnama Beogradske arene i Bilet servisa po cenama od 2000 dinara za stajaći parter, te 2500 i 3000 dinara za tribine.

Virtuozni španski gitarista Pako de Lusija nastupiće 12. februara u Sava centru na 11. Guitar Art festivalu. Verovatno najveći flamenko umetnik svih vremena upravo će iz Beograda i zvanično otvoriti svoju novu svetsku turneju. Priznat kao jedan od najvećih evropskih umetnika današnjice, De Lusija je dvogodišnju koncertnu pauzu iskoristio za rad na novom albumu koji se očekuje još od 2004. godine. Ulaznice za koncert Paka de Lusije prodaju se na blagajnama Sava centra i Bilet servisa po cenama od 1800, 2700 i 3600 dinara.

Jedan od najčuvenijih gitarista bivše Jugoslavije, ali i evropski priznat virtuoz Zlatko Manojlović vraća se u Beograd iz Nemačke kako bi održao koncert u Domu sindikata 11. februara. Manojlović je poznat domaćoj publici po neponovljivoj temi Jednoj Ženi koja je već 34 godine špica za ponoćni program Radio Beograda. Čuveni gitarista nastupao je sa umetnicima kao što su Santana, Džo Koker ili Ian Gilan i snimao albume sa Erosom Ramacotijem, Natali Kol i Minhenskih simfonijskim orkerstrom. Ulaznice za koncert Zlatka Manojlovića i prijatelja prodaju se na blagajnama Doma sindikata i Bilet servisa po cenama od 1400 i 1900 dinara.  

Večeri klasične gitare u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine poznati su kao osnova svakog Guitar Art Festivala. Jedanaesto festivalsko izdanje biće svečano otvoreno u utorak devetog februara na Kolarcu sa koncertom svetski priznatog švedskog gitariste Jorena Solšera. Iste večeri nastupiće i Cavatina Duo, te profesionalni ansambl FMU-a Camerata Serbica. U subotu 13. i nedelju 14. februara na večerima klasične gitare nastupiće i Marta Masters, Žerar Abiton, Miloš Janjić, Sabina Vlaškalić, Paolo Pegoraro, Levante Duo, Denis Azabagić, Zoran Dukić i Vojislav Ivanović. Ulaznice za pojedinačne večeri klasične gitare prodaju se na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1000 dinara. Jedanaesti po redu Guitar Art Festival održaće se od 9. do 14. februara u Beogradu.

makonda-tracker