Koncert najboljih mladih violinista

0
Nacionalno takmičenje mladih violinista Societe Generale Srbija održano je sedmog i osmog decembra u Centru lepih umetnosti Guarnerius, a pobednici večeras imaju svečani koncert
foto: promo
foto: promo

Pobednik takmičenja u prvoj kategoriji, Emilija Kortus iz Beograda, i Robert Lakatoš, pobednik  u drugoj kategoriji, pokazaće publici svoje umeće na večerašnjem koncertu u Guarneriusa.

Na završnom koncertu prvonagrađenih takmičara, najboljima će uručiti diplome i nagrade, uz posebne nagrade za pobednike kategorija - violine Roberta Kelča, violinara iz Beča, koji se na vest o pokretanju Nacionalnog takmičenja mladih violinista, obratio organizatorima sa željom da pobednicima pokloni svoje violine, u vrednosti najviših nagrada u kategoriji.

Societe Generale Srbija i maestro Jovan Kolundžija pokrenuli su takmičenje koje najdarovitijim kandidatima pored bogatih nagrada, pruža i priliku da načine prve profesionalne korake na koncertnoj sceni. Kandidati su bili trenutno najbolji mladi violinisti u zemlji, a organizatori veruju da će takmičenje, zahvaljujući visokom kvalitetu njegovih učesnika, postati tradicionalno okupljanje mlade muzičke elite.

makonda-tracker