Erik Trufaz i Dvojac Bez Kormilara

0
U ponedeljak, 14. decembra u Domu omladine u Beograda u 21 čas u Francuskom kulturnom centru biće održan koncert Dvojca Bez Korimilara s kojima će nastupiti i francuski umetnik Erik Trufaz
foto: promo
foto: promo

Poslednji koncert u nizu serijala French Connection Border Line Sessions biće održan 14. decembra u renoviranoj sali DOB-a. Zajedno sa domaćinom Dvojcem Bez Kormilara nastupiće francuski umetnik Erik Trufaz. Erik Trufaz je rođen 1960. odrastao je u provinciji Geks, regiji gde se Volter bavio svojom trgovinom idejama. Već sa osam godina otkriva zadovoljstvo scene na koju izlazi s ocem koji svira saksofon. Sa 14 elektrifikuje svoju trubu i kupuje vah-vah pedalu. Tako u mladim godinama počinje njegov muzički razvoj. Tokom karijere svrao je sa velikim svetskim imenima i snimio 12 albuma za čuvenu etiketu Blue Note.

Dvojac Bez Kormilara je producentsko-kompozitorski tandem (Dušan Petrović – saksofoni, flauta, bas, kontrabas i Boris Mladenović gitara, sempleri, kompjuter) koji je već duži niz godina zapravo proširen na tri člana: pored Borisa i Dušana tu je i Feđa Franklin, bubnjar i perkusionista bez kojeg se više ne mogu zamisliti nastupi i snimanja Dvojca Bez Kormilara. Od svog nastanka Dvojac Bez Kormilara pokušava da na jednom mestu u vremenu i prostoru putem kombinacije savremene tehnologije i tradicionalnog improvizovanog muziciranja ljudima koji su se tu zatekli ponudi pogled u (muzičku) prošlost i budućnost koje stoje iza odnosno ispred tog trenutka.

makonda-tracker