Atomic Sunset u SKC-u

Posle skoro dve godine i više od 300 koncerata odsviranih širom Amerike, najbolji svetski slep kontrabasista Đorđe Stijepović vratio se u Srbiju i nastupiće sa svojim bendom Atomic Sunset desetog decembra u SKC-u
0
1 / 4 Foto: Promo

Đorđe Stijepović je našoj publici poznat kao vođa neo swing grupe Havana Whisper i kontrabasista mnogobrojnih etno grupa kao što su Marsya, Shira Utfila i Kal. Na poslednjem izdanju kompilacije tradicionalne srpske muzike Srbija Sounds Global - All Stars, uvršten je među najpriznatije muzičare ovog stila kao solo izvođač sa autorskom kompozicijom Đorđeva račenica. U Americi, Đorđe spada u jedne od najzauzetijih muzičara sa više od 200 odsviranih koncerata, uglavnom sa svojom grupom Fishtank Ensemble i više albuma snimljenih svake godine. Sarađuje sa poznatim muzičarima kao što su Lemi Kilmister (Motorhead), Slim Džim Fantom (Stray Cats), Skoti Mur (Elvis Presley), Bili Boj Arnold (Howling Wolf, Bo Didli), a zapaženo je i njegovo gostovanje na koncertu fenomenalnog australijskog gitariste Tomija Emanuela u Domu Sindikata pre nekoliko nedelja u Beogradu.

Đorđe će prvi nastup po povratku u Beograd imati sa svojim rockabilly bendom Atomic Sunset desetog decembra u SKC-u, u Beogradu, a zatim slede Mojo Club, Senta, 12. decembar, Gusan, Novi Sad, 17. decembar i Đorđev solo nastup sa poznatom holandskom tribal fusion igračicom Tjardom Van Straten u Kulturnom centru Grad 22. decembra.

Na koncertu u SKC-u pod imenu Rock'n'roll Extravaganza - Rockabillies vs Punks, nastupiće i popularni beogradski punk bend Tea Break, pobednici 2008 GBOB takmičenja.

makonda-tracker