Dnevnik jedne ljubavi najprodavaniji

0
Antologijsko izdanje Dnevnik jedne ljubavi Josipe Lisac bilo je ubedljivo najprodavanije izdanje za prošli mesec u Jugotonu
foto: promo
foto: promo

Dnevnik jedne ljubavi je debi album hrvatske pevačice Josipe Lisac, koji je objavio Jugoton 1973. Dnevnik je stekao kultni status i postao nezaobilazno mesto domaće rock antologije, a već je u prvoj godini distribucije dostigao i premašio prodatih 25.000 primeraka, pa je upravo zbog toga i dobio Jugotonovu titulu - Zlatna ploča.

Radi se o muzičkoj, tekstovima i grafikom zaokruženoj celini - o kompletnom umetničkom delu, kome se ne može ništa ni dodati, a ni oduzeti. Ovaj album nosi pesme koje su i danas neizostavni deo Josipinog koncertnog repertoara, uvek u novim aranžmanima zahvaljujući vrhunskim muzičarima koji je prate.         Na albumu se nalazi deset pesama, a muziku i tekst napisali su Karlo Metikoš i Ivica Krajač. Ovo je Josipin i Karlov prvi zajednički LP album iz 1973. godine, koji se i do dana današnjeg smatra jednim od najboljih rok ostvarenja. Dnevnik jedne ljubavi  je muzičko štivo koje se i danas može slušati sa istom strašću.

makonda-tracker