Takmičenje mladih violinista

0
U želji da afirmišu mlade violiniste iz Srbije i da im daju mogućnost da pokažu svoj talenat, Societe Generale Srbija i maestro Jovan Kolundžija pokrenuli su takmičenje koje će najdarovitijim kandidatima pored bogatih nagrada, pružiti i priliku da načine prve
foto: promo
foto: promo

Takmičenje će biti održano sedmog i osmog decembra 2009. godine u Centru lepih umetnosti Guarnerius, od 10 do 20 časova, uz završni koncert nagrađenih takmičara, devetog decembra 2009. godine u 20 časova.

Prvo Nacionalno takmičenje mladih violinista Societe Generale Srbija, okupiće trenutno najbolje mlade violiniste u zemlji. Daroviti i ambiciozni mali umetnici, predstaviće se programima koji često i prevazilaze njihove starosne mogućnosti.

Na koncertu prvoplasiranih kandidata iz obe kategorije, koji će biti održan u sredu, devetog decembra, biće uručene diplome i nagrade, uz posebne nagrade za najbolje - violine Roberta Kelča, graditelja violina iz Beča.

Nacionalno takmičenje mladih violinista održava se u dve kategorije – u prvoj kategoriji su deca do 15 godina, a u drugoj do 18 godina.

makonda-tracker