Vrooom na velikoj turneji

Jedan od najznačajnijih rok sastava iz Srbije, beogradski bend Vrooom, održaće u naredna dva meseca čak 11 koncerata u Srbiji, regionu i Evropi
0
1 / 3 Foto: Promo

Vrooom na turneji promoviše maksi singl koji će biti objavljen u decembru mesecu i peti po redu album koji se očekuje u prvoj polovini naredne godine.

Do sada su održali koncerte u Ljubljani, Škofja Loki, Novoj Gorici, Nišu, Belfortu i Somboru, a predstoje im nastupi u Pančevu 26.11, Coupe; Požarevcu 27.11, Centar za kulturu; Vršcu 28.11., Dom omladine; Beogradu petog decembra, Dom omladine i Sarajevu devetog decembra, City pub.

Nakon četvorogodišnje diskografske pauze, grupa Vrooom u saradnji sa producentskom kućom Digimedia, objavljuje novi album (radnog naziva INPUT) na kome svoj jedinstven muzički izraz sinteze naizgled suprotstavljenih žanrova, koncepata i fenomena odvodi (bar) korak dalje kroz interesantan zvuk energičnih plesnih electro ritmova i toplu boju akustičnih instrumenata.

- Gostovali smo u Belfortu na istoku Francuske gde smo već svirali pre tri godine na internacionalnom festivalu muzike - FIMU, pa nas je ista organizacija ponovo pozvala. Koncert je šesti u nizu na turneji kojom predstavljamo novi maksi singl, i sudeći po raspoloženju i u bendu i u publici, nova postava je već uigrana (što je, rekao bih bilo vidno već na vrlo uspešnom nastupu u Nišu), tako da nam ostaje samo da uživamo u koncertima do kraja godine - izjavio je Marko Grubić nakon koncerta koji je  Vrooom održao u Francuskoj.

Vrooom je od svog osnivanja - 1998. godine, objavio četiri albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.

Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike evente, izložbe i performanse.

Dobitnici su brojnih priznanja medju kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis.

makonda-tracker