131 godina Kolarca

0
Kolarčeva zadužbina će u subotu, 28. novembra u Velikoj dvorani sa početkom u 20 časova obeležiti 131 godinu od osnivanja koncertom mladih pijanista Miloša Mihajlovića i Vladimira Miloševića
Vladimir Milošević - foto: promo
Vladimir Milošević - foto: promo

Tom prilikom će biti dodeljene godišnje nagrade saradnicima Zadužbine kao i nagrada za najbolju izložbu u prethodnoj sezoni.

Mladi srpski pijanisti, Miloš Mihajlović (31) i Vladimir Milošević (29), postigli su veliki uspeh osvajanjem najviših nagrada na nedavno završenom značajnom medjunarodnom takmičenju Southern Highlands u Sidneju u Australiji.

Mihajlović je apsolutni pobednik takmičenja što, pored novčane nagrade, podrazumeva niz koncerata u Njujorku, Parizu, Sankt Peterburgu, snimanje kompakt diska, kao i koncerte sa orkestrima.

Milošević je osvojio treću nagradu, nagradu publike kao i nagradu za najbolje izvodjenje romantičnog dela.

Obojica mladih pijanista su docenti na FMU u Beogradu, studirali su u klasi prof. Nevene Popović i laureati su brojinih domaćih i medjunarodnih konkursa. Njihov odlazak u Sidnej je predstavljao pravi podvig jer su ga ostvarili bez ikakve finansijske pomoći naših institucija.

Na programu koncerta su dela Mocarta, Šopena, Šuberta i Lista.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici Kolarca.

makonda-tracker