Lollobrigida i Petrol u Domu omladine

0
Hrvatski bend Lollobrigida i beogradska grupa Petrol nastupiće zajedno na velikom koncertu koji će se održati u petak 18. decembra u Domu omladine sa početkom u 21 čas, a karte se mogu kupiti od ponedeljka po ceni od 800 dinara
Lollobrogida - foto: promo
Lollobrogida - foto: promo

Ovo će biti prvi veliki beogradski koncert benda Lollobrigida koji su ovogodišnji dobitnici MTV nagrade za najbolji regionalni bend.

Lollobrigida je prvobitno nastala kao duet čiji je duhovni vođa hrvatska medijska zvezda Ida Prester. Voditeljka koja je na HRT-u uspešno radila emisiju Briljanteen u leto 2005. godine zakoračila je na muzičku scenu debi albumom Cartoon Explosion sa koga su se izdvojili hitovi Party i Bubblegum Boy. Tri godine kasnije, posle dosta personalnih promena, Lollobrigida girls više ne nastupaju kao karaoke atrakcija već im se pridružuju novi članovi: Shinec (gitarist Pipsa), Kleemar, David (Sphericube) i Jernej (Psycho-Path). U ovoj postavi 2008. godine Lollobrigida objavljuju drugi studijski album Lollobrigida Inc. koji se opisuje kao veseo, erotičan, povremeno provokativan, ali bezrezervno optimističan i plesni materijal.

Petrol je trio iz Beograda nastao u proleće 2003. godine, a posle nekoliko promena bend se konačno ustaljuje tri godine kasnije u sastavu: Ilija - glas i gitara, Buki - bubnjevi i Ana - analogni sintisajzer i električne orgulje. Grupa je u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavila istoimeni EP sa pet pesama. Debi album Nezgodno vreme opasni dani, koji predstavlja ultimativni spoj plesnih ritmova i psihodeličnog roka, u prodaji je od oktobra prošle godine u izdanju Odličnog Hrčka i producentske kuće Digimedija.

makonda-tracker