Muzika

Giant Sand 29. novembra na prvom koncertu u Srbiji! (FOTO+VIDEO)

0
Legendarne pionire indi-amerikane Giant Sand, domaća publika će imati prilike da, po prvi put uživo, čuje 29. novembra od 20 i 30 časova, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.
Giant Sand, foto: Album Cover, Omer Kreso
Giant Sand, foto: Album Cover, Omer Kreso
Heartbreak Pass
Giant Sanda Howe Gelbom

Vaš novi album Heartbreak Pass predstavlja proslavu 30 godina postojanja Giant Sanda. Kako biste opisali zvuk na novom albumu i šta je novina u odnosu na prethodna muzička izdanja?

Howe Gelb: Heartbreak Pass



Giant Sand je prisutan na muzičkoj sceni već tri decenije i u tom periodu se muzička scena dosta promenila. Koja je bila najveća prepreka koju ste morali da prevaziđete tokom svoje bogate karijere?

Howe Gelb:

Zajedno sa Lonom Kelej, većinu koncerata na turneji će otvoriti članovi Giant Sanda, Brajan Lopez i Gabrijel Salivan, a pored njih će nastupiti i bend Vaše ćerke Patsys Rats. Možete li nam reći nešto više o njihovoj muzici i Vašoj saradnji sa njima?

Howe Gelb: Lonom Brajanu Gejbu, Petsi



Kakvi su Vam dalji planovi za budućnost, s obzirom na to da ste izjavili da je došlo vreme da Giant Sand ode u penziju i da napravi nešto novo što će trajati narednih 30 godina?

Howe Gelb:



Srpska publika je imala prilike da Vas čuje 2006. godine, na solo koncertu u Domu omladine Beograda. Šta očekujete od nastupa Giant Sanda u Domu omladine, 29. novembra?

Howe Gelb:

Ograničena količina ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 800 dinara je rasprodata. Ulaznice po ceni od 1000 dinara su u pretprodaji preko EVENTIM mreže. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1200 dinara.
makonda-tracker