Muzika

Koncert benda STRAY DOGG u Beogradu

0
U okviru koncertnog ciklusa \"Amerikana jesen\", koji Dom omladine Beograda organizuje tokom novembra meseca, u subotu 21. novembra od 21 čas, nastupiće popularni domaći bend Stray Dogg.

Sredinom oktobra ste, tačno tri godine nakon uspešnog izdanja „Fire’s Never Wrong“, objavili treći studijski album „Come Along Wind“. Da li su na novom ostvarenju prisutne neke novine kada je reč o vašem zvuku?

Dušan Strajnić

Šta je bila glavna inspiracija za treće muzičko izdanje i koje su teme zastupljene na novom albumu?


Dušan Strajnić

Vizuelna komponenta pesama na „Come Along Wind“ dobila je poseban značaj kroz originalne crteže Davora Gromilovića. Kako je došlo do ove saradnje i na koji način su ilustracije povezane sa tematikom vaših pesama?

Dušan Strajnić

Kako su za ovo kratko vreme nove pesme prihvaćene od strane publike i kritičara?
Dušan Strajnić


Koliko je amerikana i indi-folk muzika danas, u poređenju sa periodom kada ste tek počeli da svirate, popularna na domaćoj i regionalnoj sceni? Postoje li neki mlađi amerikana izvođači na domaćoj sceni koje biste preporučili i izdvojili?

Dušan Strajnić
Vaša gošća na koncertnoj promociji albuma biće Lovely Quinces za koju kritičari kažu da je najenergičnija muzička pojava u regionu. Šta je ono što povezuje vaša muzička stvaralaštva i da li ćete na predstojećem koncertu zajedno izvesti neke pesme?
Dušan Strajnić:


Beogradska promocija albuma zakazana je za 21. novembar u Domu omladine Beograda. Kakvi su vam dalji planovi i gde će sve publika moći da vas čuje u narednom periodu?
Dušan Strajnić:
makonda-tracker