Novi album Nervoznog poštara

0
Prva Best of kolekcija kultnog bosanskog benda Nervozni poštar odnedavno u prodaji u beogradskom Jugotonu
foto: promo
foto: promo

Ženim se, Ja živim sam, Čoban tera ovčice, Cirkus Kolorado... samo su neki od naslova koji se nalaze na dvostrukom disku Folk zvezde zauvek bosanske grupe Nervozni poštar. Ovaj dvostruki album izdala je Croatia Records, a može da se nađe u Jugotonovoj radnji u Nušićevoj.

Na ovom dvostrukom CD-u sa 32 pesme, smeštene u ediciju Folk zvezde zauvek ponovo izazivaju dilemu: folk ili rok? Kič ili život? (Ili život je kič!) Fadil i društvo vešto su bežali od odgovora, a ako i nisu folk, zvezde zauvek, sudeći i po ovoj zbirci, mogli bi da budu.

Skoro i da smo zaboravili na ove bosanske sevdalije koji kao da su se negde zagubili među rečima, jedne od njihove uspešnije proročanske pesme Bilo jednom u SFRJ objavljene davne 1987. godine na njihovom trećem albumu Ništa nije kao pre.

Nervozni poštar pokucao je na Jugotonova vrata u jesen 1985. godine, sa svojim prvencom Vazda - gazda. Njihov folk 'n' roll smešan po formuli sarajevskog studenta medicine, Fadila Šabovića, malo folk leksike, malo rok motiva i smesta je osvojio publiku i posvađao medije.

Danas, 20 godina posle, vraćaju se prvi put  sa svojom službenom, pravom Best of kolekcijom.

Cena ovog dvostukog diska Folk zvezde zauvek iznosi 790 dinara.

makonda-tracker