MUZIČKA ZVEZDA

Džejms Brendon Luis: Čiste emocije mi daju pokretačku snagu za stvaranje muzike

0
Afroamerički saksofonista nove generacije džez muzičara, Džejms Brendon Luis, nastupiće na 31. Beogradskom džez festivalu 29. oktobra od u Velikoj sali Doma omladine Beograda.


Vaše kompozicije predstavljaju spoj gospel, r’n’b i džez muzike. Šta Vas je inspirisalo da kombinujete ove različite muzičke žanrove u svom radu?



Do sada ste objavili tri albuma, a vaše poslednje izdanje Days of Freeman se razlikuje od prethodnih. Šta Vas je navelo da uključite hip-hop zvuk u Vaše poslednje ostvarenje?



Album Days of Freeman je podeljen na četiri poglavlja. Možete li nam reći nešto više o tim celinama i šta Vas je inspirisalo prilikom njihovog kreiranja?



Imali ste dve značajne saradnje sa kreativnim i talentovanim džez muzičarima na Vašim ostvarenjima. Na izdanju Divine Travels sarađivali ste sa Vilijamom Parkerom i Džeraldom Kliverom, a na albumu Days of Freeman imali ste prilike da radite sa Džamaldin Takuma i Rudijem Rojstonom. Da li je bilo jednostavno pronaći zajednički muzički jezik sa njima prilikom kreiranja ovih albuma?



Delili ste binu sa popularnim džez i pop muzičarima. Šta ste naučili svirajući sa njima? Kako su ta iskustva oblikovala Vaš muzički stil?




Koje su ključne poruke Vaše muzike?




Vi ste jedan od osnivača ,Heroes Are Gang Leaders koji predstavlja kolektiv pesnika i muzičara. Možete li nam reći nešto više o radu u ovom udruženju?



Ovogodišnje izdanje Beogradskog džez festivala nosi naziv Budućnost džeza. Da li sebe vidite kao jednog od revolucionarnih džez muzičara?

TAGOVI: jazzmuzika
makonda-tracker