Koncert Jovana Kolundžije i Judžin Čoi

0
Violinista Jovan Kolundžija i pijanistkinja Judžin Čoi nastupiće petog novembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine povodom 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Koreje i Republike Srbije
foto: promo
foto: promo

Koncertom na kome će nastupiti naš istaknuti violinista Jovan Kolundžija i najbolja korejska pijanistkinja Judžin Čoi, obeležava se 20. godišnjica uspostavljanja korejsko-srpskih diplomatskih odnosa.

Jovan Kolundžija je za 40 godina umetničkog rada održao više od 4000 koncerata u više od 40 zemalja sveta, a dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja koja svedoče o njegovim visokim umetničkim dostignućima. Prvi put će sarađivati sa mladom i izuzetno uspešnom korejskom pijanistkinjom, pobednicom takmičenja na Harvardu, Konzervatorijumu New England, Corpus Christi, Texas i Summit festivalu, koja se domaćoj publici premijerno predstavila aprila ove godine, solističkim resitalom u sali Beogradske filharmonije.

Nastup Kolundžije i Čoi je i svojevrstna najava projekta Bravissimo Maestro Mozart!. Naime, u tradiciji decembarskih druženja sa beogradskom publikom, maestro Kolundžija priprema novi koncertni poduhvat, kada će na koncertima u Kolarčevoj zadužbini 10., 13., 15. i 17. decembra 2009. godine, izvesti 15 sonata jednog od najvećih kompozitora svih vremena, V. A. Mocarta. Pored toga što će ovom prilikom Kolundžija ponoviti saradnju sa Korejankom Čoi, nastupiće i sa pijanistkinjama Marijanom Humetskom iz Kanade, Natalijom Lavrik Mladenović iz Rusije i Nadom Kolundžijom.

makonda-tracker