Silicone Soul u Beogradu

0
U subotu, 24. oktobra u Domu omladine Beograda u 22 časa nastupa svetski poznati producentski DJ-duo

Silicone Soul su svetski poznati producentski DJ-duo u čijim zvukovima uživamo već celu deceniju. Kreg Morison i Grim Ridi su muzičari za koje možemo da kažemo da su punokrvni predstavnici kvalitetne house muzike.

U proteklih 10 godina dokazali su da su najpopularniji dvojac svoje matične kuće Soma Records, a isto tako jedan od najpopularnijih dvojaca u svetu elektronske plesne muzike, čime su zaslužili naziv UK's finest exports urbane i underground muzike.

Držali su rezidencije u najboljim evropskim klubovima kao što su klub La Terrrazza (Barselona), Circo Loco (DC10, Ibiza), The Arches and The Sub Club (Glasgow) i Café d'Anvers (Antwerpen). Silicone Soul je dvojac koji je ostao veran korenima istinske house i techno muzike te je, između ostalog, odbio nastup na BBC- ijevoj komercijalnoj emisiji Tops of the Pops, javno protestvujući protiv sveopšte komercijalizacije muzike.

Presudni trenutak dogodio se u lokalnom klubu gde je sviran house što im je iste sekunde otvorilo nove horizonte i uticalo na tadašnje pankere da stvaraju dance ritmove. To je na svu sreću bio dobar potez jer je njihov kvalitet prepoznat i 1998. nakon godina u bekstejdžu i slanja materijala drugima, potpisuju ugovor s poznatom škotskom producentskom kućom Soma Records. Lavina je pokrenuta, a ime Silicone Soul smislila je njihova prijateljica. Oni su hteli da im se bend zove The Casino Boogie Allstars.

Klupske svirke i visoka mesta na lestvicama doneli su momcima iz Silicone Soula status ikona, a hit Right On, Right On lako je mogao navesti na pomisao da oni žele da osvoje mainstream svet. Oni kažu da to nije tako, već da je njihova misija povratak u samu srž house muzike.

Karte su u prodaji na Blagajni DOB i Bilet Servisa po ceni od 600 dinara.

makonda-tracker