Gabi Novak u ediciji Zlatna kolekcija

0
Zlatna kolekcija Gabi Novak, može da se nađe samo u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Kragujevcu. Reč je o izdanju koje na dva diska donosi četrdeset predivnih pesama
foto: promo
foto: promo

Gabi Novak je nezobilazno ime u istoriji jugoslovenske muzičke scene. Gabi iza sebe ima pregršt osvojenih nagrada i priznanja, pa, iako je 50 godina karijere za mnoge nedostižan san, Gabi Novak ima svega osam albuma. Razlog tome je što je Gabi između porodice i karijere odabrala ipak porodicu. Kao supruga Arsena Dedića, a posle uspešnog sina Matije Dedića, ipak nije mogla da pobegne od muzike.

Zlatna kolekcija Gabi Novak, može da se nađe samo u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Kragujevcu (Nušićeva 27 i Dr. Zorana Đinđića 9). Reč je o izdanju koje na dva diska donosi četrdeset predivnih pesama koje sežu u same početke njene blistave karijere. Sadrži njene najbolje pesme koje obuhvataju period od 1958.godine i njenog prvog hita Sretan put iz filma H-8, pa sve do pesme Ni ti, ni ja u kojoj gostuje Matija Dedić.

Iz 2002. godine na kompilaciji se takođe nalazi i nekoliko festivalskih pesama, koje je publika vrlo dobro prihvatila, Vino i gitare, Gazi, dragi srce moje iz 70-ih , zatim Otok, Nada i Hrabri ljudi iz 80-ih.

Uvek je najviše pevala pesme koje je za nju napisao Arsen Dedić, kao što je On me voli na svoj način, Tebe volim drukčije, Kuća za ptice i mnoge druge, ali i od drugih autora poput Kemala Montena i Đorđa Novkovića koji su napisali za Gabi neke od nezaboravnih pesama: Što je ljubav, Pamtim samo dane, Živim u snu i mnoge druge.

Ipak pesma koja doslovno opisuje Gabi Novak je Za mene je sreća koju je 2002. godine otpevala u duetu s Majom Vučić, i upravo je te godine nagrađena Porinom za najbolje žensko vokalno izvođenje.

makonda-tracker