Rammstein u Areni

0
Najpoznatiji nemački bend Rammstein nastupiće u Beogradskoj areni 20. marta 2010. godine
foto: promo
foto: promo

Bombastično. Neverovatno. Uliva strahopoštovanje. A ponekad je samo ... WOW! Ovo su reči koje obično izgovore fanovi posle svakog koncerta grupe Rammstein.

Kada ovaj bend nastavi svoju evropsku turneju 2010, komentari sigurno neće biti drugačiji, jer zapanjujući spektakl upotpunjen pirotehničkim efektima predstavlja sinonim za svaki koncert benda Rammstein.

Ovaj bend, čija se muzika često klasifikuje kao Neue Deutsche Harte - kombinacija indastrijal metala, vokala, sintisajzera i ritam mašina - poznat je po fantastičnim živim nastupima uz upotrebu fascinantnih pirotehničkih sredstava.

Grupa je osnovana 1994. u Berlinu, a ime je dobila po gradiću Ramštajn - Mizenbah u kome se 1988. godine dogodila nesreća na aeromitingu.

Nakon ogromnog uspeha albuma Sehnsucht iz 1997, sa kojeg su se izdvojili veliki hitovi Du hast i Engel, nemački rokeri osvojili su i američko tržište. Sjajan period u karijeri Rammstein su zaokružili 2001. albumom Mutter sa koga se izdvojio singl Feuer Frei, kao i 2004. pločom Reise, Reise, sa koje su hitovi postali numera Amerika i balada Ohne dich. Posle albuma Rosenrot iz 2005, članovi benda su odlučili da se malo odmore. Bend Rammstein čine Til Linderman, Rihard Kruspe, Paul Landers, Oliver Ridl, Kristof Šnajder i Kristijan Lorenc, a šestorica Nemaca odavno uživaju kultni status, ne samo zbog sjajne muzike već i zbog činjenice da su postali neverovatno popularni širom sveta iako pevaju na nemačkom jeziku.

Sastav Rammstein objavio je nedavno spot eksplicitnog sadržaja za pesmu Pussy koja najavljuje njihov novi album, posle četiri godine pauze. Spot je režirao švedski reditelj Jonas Åkerlund koji je ranije radio sa izvođačima kao što su Metallica, Madonna i The Prodigy. Pesma Pussy nalazi se na albumu pod nazivom Liebe Ist Für Alle Da koji je u prodaji od 16. oktobra. To je njihov šesti studijski album tokom petnaestogodišnje karijere.

makonda-tracker