Kris Rija u Sava centru

Poznati britanski muzičar Kris Rija natupiće petog. februara u Sava Centru, u okviru svoje evropske turneje koja počinje prvog januara 2010. godine
0
1 / 2 Foto: Promo

Upravo je objavljen dupli album najvećih hitova Krisa Rije Still So Far To Go – The Best of Chris Rea na kome se nalaze poznate pesme kao sto su: On the Beach, Josephine, Road To Hell, Julia, kao i novi singlovi Still to Far To Go i Valentino.

Tokom 2010. godine, pored evropske turneje, možemo da očekujemo novi studijski album i objavljivanje autobiografije Krisa Rije pod naslovom The Road To Hell & Back Again.

Karijera Kris Rije traje već 30 godina tokom kojih je prodao preko 30 miliona albuma. Njegovi albumi The Road To Hell i Auberge, odmah su izbili na prvo mesto britanske top liste. Kris Rija se smatra jednim od najboljih muzičara i gitarista sa prostora Velike Britanije. Njegovi albumi su uvek dobijali odlične kritike a istovremeno su beležili velike komercijalne uspehe. Rijini prvobitni koraci u svetu muzike su bili u okviru bluza, a kasnije eksperimentiše i sa drugim muzičkim pravcima. Interesantno je da je u periodima kada je imao padove uvek stvarao veselu muziku koja mu je odmah popravljala raspoloženje. Posle teže bolesti 2001. godine, kada je imao 50 odsto šansi preživljavanja, obećao je sebi da će, ukoliko preživi, da se vrati svojim bluz korenima, što je i učinio. Tada je izjavio:

- Ukoliko neko shvata muziku kao ljubavnu romansu, onda je bluz moja prva ljubav, moja supruga. Uvek me prati i ja je obožavam.

Karte za koncert Krisa Rije u prodaji su od 16. oktobra po cenama od 1700, 2200, 2600 i 2900 dinara a mogu se kupiti (za sada) na blagajnama Sava Centra.

makonda-tracker