Plavi orkestar u Beogradu

0
Jedan od najpopularnijih i najomiljenijih pop bendova u celoj bivšoj Jugoslaviji, sarajevski Plavi Orkestar, 2010. godinu obeležiće novim pesmama i velikom povratničkom ex-Yu turnejom. Čuvena sarajevska grupa, nastupiće prvi put u Beogradu, posle 20 godina i t
Foto: Sandi Remec
Foto: Sandi Remec

Bend Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu, u okviru pokreta Nju primitivs, zajedno sa Zabranjenim pušenjem, Elvisom Dž. Kurtovićem i drugima. Kritičari ocenjuju Plavi Orkestar kao kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih.

Plavi Orkestar je do sada izdao osam albuma i prodao ih u pet miliona primeraka, te obišao svet na mnogobrojnim turnejama sa više od 1.500 koncerata. Poslednji put na sceni su se pojavili 2000. godine.

Karijeru Plavog Orkestra obeležili su veliki hitovi, poput antologijskih pesama: Suada, Kaja, Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Zelene su bile oči te, Kad mi kažeš paša, Simpatija, Ako su to samo bile laži, Odlazim, kao i mnoge druge pesme, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju.

Iako ih nije bilo dugo u javnosti Plavi Orkestar je poslednjih godinu dana posvetio svom novom albumu i pripremama za veliku ex-YU turneju. Već od sredine novembra svi ljubitelji Plavog Orkestra moći će da uživaju u njihovoj novoj pesmi Amerika. Novi album, koji će osim pesme Amerika doneti još novih velikih hitova, izlazi početkom februara 2010. godine.

Karte za ovaj veliki muzički spektakl, koji organizuje koncertna agencija Nota, mogu se kupiti od ponedeljka 12. oktobra i to na svim prodajnim mestima Eventima, u Bilet servisu, kao i na blagajni Beogradske Arene. Cene karata se kreću od 1310 dinara za Gornje tribine do 2010 dinara za Fan pit.

 

makonda-tracker