Kaliopi i Karamazov snimili spot za pesmu Oblivion

0
Makedonska pevačka zvezda Kaliopi i jedan od najboljih svjetskih svirača laute Edin Karamazov upravo su završili snimanje zajedničkog video spota za pesmu Oblivion, koja je ujedno i najavni singl njihovog zajedničkog, istoimenog albuma, namenjenog svetskom trž

Interpretaciju kompozicije Oblivion Astora Pijacole, jednog od najvećih argentinskih kompozitora dvadesetog veka Kaliopi i Karamazov izvode u posebnom aranžmanu za električnu gitaru i glas, najavljujući album koji donosi 11 svetski poznatih pesmama i kompozicija u aranžmanima za baroknu lautu, gitaru i glas.

Reditelj video-spota koji je sniman na više lokacija u Skoplju je poznati fotograf Dejan Miličević, koji takođe potpisuje i ekskluzivnu fotosesiju Kaliopi i Karamazova  koja prati video.

Album Oblivion već je pri prvim najavama dobio veliki publicitet na području zemalja bivše Jugoslavije, ali i u Evropi.  

- Ovaj album je nešto što smo Edin i ja dugovali jedno drugom - tumači harizmatična makedonska kantautroka koja još od 2000. godine vodi svoju produkcijsku kuću Kaliopi Music Production.

- Album Oblivion je priča koja počinje 1995. godine u Bazelu, u Švajcarskoj, gde smo se Edin i ja upoznali, i traje do danas, a sada je sublimirana je u malenom svetu nazvanom Oblivion. Ako sam ikada verovala da postoji san koji se može sanjati otvorenih očiju, onda mi se to dogodilo upravo u ovoj saradnji s Edinom. Lepo je to što sada svako može da sanjari uz Oblivion - kaže Kaliopi.

Muzička sinergija Kaliopi i Karamazova već je predstavljena javnosti na zadnjem albumu Edina Karamazova Lauta je pesma (The Lute is a Song), inače izdanju prestižne izdavačke kuće DECCA, a na kojem je Karamazov objedinio svetske muzičke zvezde Stinga, ReneFleming, Andreasa Šola i Kaliopi.

Zajednička priča Kaliopi Bukle i Edina Karamazova Oblivion biće uskoro promovisana u Skoplju zajedničkim koncertom dvoje umetnika, a o zanimljivoj saradnji se snima i dokumentarni film.

makonda-tracker