Koncerti na Terazijama & Koncerti u SNP-u

Ove jeseni u Beogradu i Novom Sadu biće održani solistički koncerti Jelene Tomašević, Borisa Režaka, Saše Vasića, Slobodana Trkulje
3
1 / 2 Foto: Story Arhiva

Produkcijska i koncertna kuća Harmony Music & Marketing u saradnji sa Pozorištem na Terazijama iz Beograda i Srpskim Narodnim Pozorištem (SNP) iz Novog Sada predstavlja potpuno novi kulturni projekat koji će se odvijati u ova dva grada: koncerti na Terazijama & Koncerti u SNP-u. Cilj ovog kulturnog projekta nije samo koncertna delatnost nego i promocije najviših kreativnih i umetničkih vrednosti i potencijala, kao i nametanja novih profesionalnih standarda u muziciranju.

Projekat okuplja devet najboljih izvođača iz sveta pop i etno muzike, koji će nastupati tokom koncertne sezone koja traje sedam meseci, od novembra 2009. do juna 2010. Koncerti na Terazijama odigravaće se svakog drugog ponedeljka u mesecu. Solistički koncerti, ukupno 14, održavaće se u toplom i prijatnom ambijentu Pozorišta na Terazijama, kapaciteta 467 mesta. Koncerti u SNP-u, njih 12, održavaće se u prelepom ambijentu SNP-a, kapaciteta 944 mesta.

Jelena Tomašević će održati koncert pod nazivom Panta rei u pratnji NS Brass orkestra sa 17 muzičara na sceni i potpuno novim aranažmanima Jeleninih najpoznatijih pesama.

Slobodan Trkulja nastupiće se Francom von Čosijem koji je član Trkuljine grupe Balkanopolis, jedan je od najperspektivnijih i najtalentovanijih džez pijanista Evrope. Ovaj skromni mladić je već pokupio glavne nagrade na prestižnim džez festivalima, a na svetskom takmičenju pijanista na Montreaux Jazz Festivalu 2009. osvojio je vice šampionsku titulu.

Boris Režak će u pratnji NS Brass orkestra održati dva veličanstvena koncerta pod nazivom On my way i Pod sjajem zvezda. Pod sjajem zvezda je prezentacija jednog izuzetno kreativnog perioda domaće evergrin muzike kao i postavljanje novih, modernih standarda u muziciranju. Praktično, ovo je izlet u istoriju domaće pop muzike.

Saša Vasić sa bendom nastupa posle sedam godina pred beogradskom publikom, nastavlja tradiciju koncerata po pozorištima i promoviše novi album Mda.

makonda-tracker