Lajner i Hrnjak snimaju album!

0
Bubnjar Boris Lajner i basista Mišo Hrnjak, kojima predstoji 15. oktobra koncert Pozdrav Azri u Domu omladine Beograda, ušli su u studio da snime prvi zajednički album posle 27 godina pauze, još od Azrinog remek dela Filigranski pločnici iz 1982. godine

- Mišo živi u Mađarskoj i nije se bavio muzikom. Prije godinu dana došao je do mene s gitarom i voljom za ponovni početak. S veseljem smo ponovno zasvirali, a osim Pozdrava Azri, snimamo zajednički CD sa novim pesmama raznih autora kao što su Arsen Dedić, Srđan Sacher i drugi - kaže Lajner.

Ritam sekcija originalne postave kultne Azre Lajner-Hrnjak sastala se nedavno prvi put od kako je basista 1982. godine otišao iz benda frontmena Branimira Džonija Štulić, postao Jehovin svedok i potpuno napustio svet muzike.

Povod za novi koncert Pozdrav Azri je obeležavanje 30 godina od izlaska prvog singla grupe A šta da radim/Balkan (oktobar 1979), jednog od najznačajnijih i najuticajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola!

- Pozornica je moj život, bubanj moj kruh, pa kad se na njoj nađem sa starim prijateljem Mišom ništa mi više nije važno, želim samo da sviram, da se otkačim i to je sve - kaže Lajner.

Uz Lajnera i Hrnjaka u Domu omladine nastupiće i nekadašnji pevač Prljavog kazališta Davorin Bogović, te vrsni zagrebački muzičari Žan Jakopač, Miljan Bakić i Domagoj Vorberger.

Ulaznice za Pozdrav Azri mogu se kupiti na blagajni Dom omladine po ceni od 1.200 dinara.

makonda-tracker