Vlatko Stefanovski trio predgrupa Simple Minds

0
Čuveni muzičar, Vlatko Stefanovski, nastupiće sa svojim triom neposredno pre nastupa benda Simple Minds, 11. novembra u Beogradskoj areni
foto: Aleksandar Zec
foto: Aleksandar Zec

Vlatko Stefanovski osnovao je grupu Leb i sol, koja je postala jedno od najvećih imena na ex-Yu muzičkoj sceni. Bend je svirao poseban stil, mešavinu makedonskih tradicionalnih neuobičajenih ritmova i roka. Leb i sol izdao je 13 albuma i imao je turneje po celom svetu. U novije vrijeme Vlatko Stefanovski ima vrlo uspešnu solo karijeru. Njegov prvi solo album pod nazivom Kauboji i indijanci (1994. godine) prikazao je njegove različite interese od etna preko ambijentalne muzike do klasičnog bluza. Drugi album Sarajevo (1995. godine) bio je projekat za UNICEF-ov fond za potrebe dece. 1996. godine osnovao je svoj električni trio, te su izdali svoj prvi album u januaru 1998. godine. Napisao je muziku za film Gipsy magic (1997.godine), koji je režirao Stole Popov, a izdat je i soundtrack album istog naziva. Takođe je napisao muziku i za turski film Journey to the sun koji je režirao Yesim Ustaoglu, koji je osvojio dve nagrade na berlinskom filmskom fetivalu 1999. godine. Poslednji radovi Stefanovskog uključuju i muziku za filmove, pozorište i balet. On je vrlo poznat po svojoj neverovatnoj gitarskoj tehnici, stvara bogat zvuk ispunjen imaginacijom i jednostavnošću. Njegov trio u poseldnje vreme nastupa u različitim prostorima, od klubova do stadiona.

U prodaji su ulaznice po cenama: 2300, 2500 (parter), 2900 i 3300 dinara. Predviđeno je stajanje na parteru. Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs . Kupovina ulaznica VISA karticom, samo na blagajni Beogradske arene, omogućava popust 5 odsto.

Koncert organizuje Arena Beograd u saradnji sa kompanijom Showmaster.

makonda-tracker