Sve ove godine sa Indeksima

0
Originalni članovi legendarne jugoslovenske grupe Indeksi okupiće se trećeg oktobra u Sava centru kako bi održali još jedan veliki koncert pred beogradskom publikom

Članovi Indeksa, čiji ukupan staž u grupi iznosi 83 godine, u Beograd dolaze iz Sjedinjenih Država, Izraela, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Basista Indeksa i autor čuvene pesme Bacila je sve niz rijeku Fadil Redžić dolazi iz Atlante gde živi i radio kao ekspert za računarske sisteme, a tek povremeno svira bas u tamošnjim džez klubovima. Zanimljivo je da je njegov brat Zoran Redžić, basista Bijelog dugmeta, zadužen za tonsku realizaciju beogradskog koncerta.

Čak četvorica klavijaturista Indeksa koji su obeležili različite epohe grupe nastupiće zajedno u Sava centru: Kornelije Bata Kovač, koji je bio je značajan autor u grupi pre nego što je formirao Korni grupu 1968. godine, Ranko Rihtman koji radi koncerta u Beograd dolazi iz Tel Aviva, Neno Jurin, koji stiže iz Portoroža, a u Indeksima je proveo čak 21 godinu svoje bogate muzičke karijere i Sinan Alimanović, koji je sa grupom svirao tokom 1980. godine, kao i od obnove grupe 1995. godine pa sve do danas.

Bubnjarska stolica u Indeksima bila je rezervisana za neke od najvećih jugoslovenskih talenata. Svoj pečat trajno je ostavio i Miroslav Šaranović koji je u grupi svirao u njihovoj zlatnoj eri od 1968. do 1973. godine, a u Beograd dolazi iz Kelna. Takođe, poseban deo magije na koncertima Indeksa i prijatelja uvek je i splitski veteran za bubnjevima Peco Petej koji je sa Indeksima od 1995. godine do danas.

Težak zadatak da zameni preminulog Slobodana - Bodu Kovačevića imaće sarajevski virtuoz Vernes Ljuštaku kojeg muzička javnost već proglašava za jednog od najboljih gitarista u ovom delu sveta.

Umesto neponovljivog Davorina Popovića sa Indeksima će nastupiti pevački velikani Aki Rahimovski, Massimo, Nina Badrić, Dado Topić, Kaliopi, Zoran Predin, Branko Đurić Đuro, Goran Karan, Ogi Radivojević, Bisera Velentanlić, Sead Memić Vajta, Giuliano, Irina Kapetanović, Tijana Dapčević i drugi. Scenografiju je uradio basista grupe Teška industrija Ivica Propadalo, a dizajn je uradila lično Hana Kovačević, ćerka Slobodana - Bode Kovačevića.

makonda-tracker