Darkwood Dub u Domu omladine

0
Jedan od najcenjenijih i najznačajnijih srpskih alternativnih bendova Darkwood Dub posle četvorogodisnje pauze održaće osmog i devetog oktobra samostalne koncerte u Beogradu, kao prvi domaći izvođač koji nastupa u ponovo otvorenom, renoviranom kultnom rok pros
foto: promo
foto: promo

- Zanimljivo je da smo sada već davne 1994. godine u Pogonu svirali svoj prvi veliki beogradski koncert. Čini mi se da smo i tada prvi svirali u Pogonu, koji nije bio radio desetak godina - kaže pevač Darkvuda Dejan Vučetić-Vuča za sajt agencije Long Play, koja organizuje koncerte.

Predstavnici Srbije u trci za godišnju regionalnu MTV nagradu Best Regional Act, Darkwood Dub posle niza uspešnih nastupa poslednjih meseci u zemljama bivše Jugoslavije konačno stižu pred beogradsku publiku da koncertno promovišu novi album Jedinstvo (B92), sa kojeg je izdvojen spot Robot.

Osim što je prošlo 15 godina od prvog značajnog koncerta u Beogradu i što nastupaju u renoviranoj sali, odlična akustika je dodatan razlog što se svirci u Pogonu raduju Vuča, basista Milorad Ristić, gitarista Bojan Drobac, bubnjar Lav Bratuša i klavijaturista Vasil Hadžimanov.

- Zvuk je u Pogonu uvek bio najbolji od svih koncertnih prostora u Beogradu za do 1.000 ljudi. Iz ugla muzičara akustika sale je najvažnija. Velika dvorana Studentskog kulturnog centra je recimo možda lepša kao balska sala, ali je akustika mnogo lošija nego u Domu omladine. Najvažniji je ipak audio ugođaj svakog koncerta. U Pogonu možemo isporučiti najbolje od sebe. Kada imaš loš zvuk na bini pod većim si stresom, u grču si i možeš da pogrešiš. Najbolje je kad si opušten kao što ćemo mi biti osmog i devetog. Oktobra - najavljuje frontmen Darkvuda.

Dok nestrpljivo čekate na kupovinu ulaznica za Darkvude, preko www.mtvema.com do 11. oktobra možete glasati za svog favorita u trci za MTV Best Regional Act, gde su Beograđanima takmaci bosanskohercegovački crosover Dubioza kolektiv, slovenački pop rokeri Elvis Jackson, hrvatska elektro-pop grupa Lollobrigida i ska Makedonci Superhiks.

makonda-tracker