Remasterizovani snimci The Beatles

0
Kompletni originalni The Beatles katalog u novim remasterizovanim izdanjima je u prodaji od devetog septembra. U isto vreme objavljena je i The Beatles: Rock Band video igrica
foto: promo
foto: promo

Svaki CD je upakovan u repliku originalnog omota, sadrži proširenu knjižicu sa originalnim i novijim zapisima i retkim fotografijama. U ograničenom vremenskom periodu će svakom disku biti dodat kraći dokumentarac o albumu. Istog dana objavljena su dva nova Beatles box seta: Stereo i Mono Box.

Albume je remasterizovao tim inženjera u Abbey Road studiju u Londonu tokom prethodne četiri godine. Koristili su najmoderniju snimateljsku tehnologiju paralelno sa klasičnom studijskom opremom iz vremena nastanka albuma, pažljivo zadržavajući autentičnost i integritet originalnih analognih snimaka. Rezultat ovog neumornog procesa je visoka audio vrednost remasterizovanih materijala. Katalog obuhvata dvanaest stereo albuma sa spiskom pesama i omotima kao na originalnim britanskim izdanjima. Tu je i Magical Mystery Tour koji je postao deo ključnog The Beatles kataloga od kada je prvi put objavljen na disku 1987. godine. Past masters Vol. I i II su objavljeni kao jedan naslov među 14 naslova na 16 diskova. Ovo je prvi put da se prva četiri albuma benda pojavljuju u stereo zvuku. Kompletna kolekcija je zajedno sa dokumentarcima objedinjena u Stereo box setu.

Svaki CD sadrži knjižicu sa detaljnim istorijskim činjenicama i informacijama o snimanju albuma. Uz izuzetak Past Masters, mini dokumentarci o snimanju svakog albuma (režija Bob Smeaton) su dodati kao Quick Time datoteka na svakom albumu. Dokumentarci sadrže arhivske snimke, retko viđene fotografije i do sada neobjavljen razgovor članova The Beatles u studiju. Drugi box set je napravljen za kolekcionare. The Beatles in Mono nudi sve snimke remiksovane za mono izdanja, deset albuma u originalnom mono miksu i dva dodatna ponovomono remasterizovana diska. Kao bonus, mono izdanja Help! i Rubber Soul uključuju i originalni stereo miks iz 1965. godine koji nije objavljen na diskovima. Albumi su upakovani u mini vinil CD replike sa originalnim sadržajem.

Stereo Albumi (u prodaji pojedinačno i zajedno u stereo boxu)

Please Please Me

With The Beatles

A Hard Day's Night

Beatles For Sale

Help!

Rubber Soul

Revolver

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Magical Mystery Tour

The Beatles

Yellow Submarine

Abbey Road

Let It Be

Past Masters

The Beatles in Mono (samo u box setu)

Please Please Me

With The Beatles

A Hard Day's Night

Beatles For Sale

Help!

Rubber Soul

Revolver

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Magical Mystery Tour

The Beatles

Mono Masters

makonda-tracker