Cock Sparrer u SKC-u

0
Pravo iz londonskog Ist Enda, noseći nepomirljivu i nepotkupljivu energiju pank roka, u Beogradu će 12. septembra koncert održati jedan od legendarnih bendova – Cock Sparrer. Predgrupa će im biti novosadski Atheist rap
foto: promo
foto: promo

Bend Cock Sparrer nosi nadimak Kumovi panka zato što su oni jedan od bendova koji je inicirao nastanak ovog muzičkog pokreta. Čuveni su pre svega po odličnim nastupima, te ne čudi što su od 1992. godine svi njihovi koncerti rasprodani.

Bend najčešće svira na festivalima, a pojedinačni koncerti su prava retkost te je i beogradski koncert zaista jedinstven. Ovaj bend vrlo atipične muzičke biografije u Beograd dolazi zahvaljujući velikom ličnom zalaganju organizatora a i uz malu prijateljsku pomoć najvećeg britanskog punk festivala Rebellion.

Povodom beogradskog koncerta gitarista Deril Smit kaže:

- Mi nismo mlad bend i ne sviramo svaki vikend. Imamo nekoliko svirki godišnje i uglavnom nastupamo na velikim festivalima. Dolazak na festivale često je skup i svi naši fanovi ne mogu uvek da putuju na udaljene koncerte da bi nas čuli. Ove godine pokušaćemo da održimo koncerte  u više različitih gradova, nezavisno od festivala. Nije uvek najbitnije nastupati na veilkim festivalima i pred ogromnom publikom. Važno je svirati pred ljudima koji vole bend i kupuju CD-ove. Do toga nam je stalo. Zaista nam je drago što ćemo svirati u Beogradu. Tokom proteklih godina na koncertima svuda po Evropi upoznali smo već dosta naših fanova iz Srbije, ali nikada nismo u Srbiji svirali. Tako da, dođite, pevajte sa nama i kupite nam po pivo – prepoznaćete nas lako, mi ćemo biti ona starija engleska gospoda za barom!

Želja grupe Cock Sparrer bila je da koncert otvori neki domaći bend tako da će kao predgrupa nastupiti Atheist rap. Za zagrevanje pred početak koncerata biće zadužen DJ Jim Skin koji će puštati miks pesama iz '50 i '60 tih godina.

Za ovu priliku u SKC-u će biti postavljena veća bina, a posetioci će imati priliku da uživaju u odličnom zvuku jer je jedan od uslova održavanja ovog koncerta i odlična produkcija.

Veliki broj karata već je rasprodan, u zemlji i regionu, a svi podaci o kupovini karata mogu se videti na http://www.myspace.com/cocksparrerliveinbelgrade.

Karte se mogu kupiti na blagajni SKC-a po ceni od 2400 dinara, a na dan koncerta 2800 dinara.

makonda-tracker