Rundekov beogradski koncert ide u svet

0
Koncertni album Darka Rundeka i Cargo orkestra snimljen u Beogradu, Live u Domu omladine, skoro godinu dana od pojavljivanja u Srbiji biće objavljen 25. septembra na svetskom tržištu
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

- Naslov internacionalnog izdanja albuma je Live in Youth Club – Belgrade. Izdavač je Menart-Zagreb i to je prvi njihov ozbiljniji izlazak na inostrana tržišta. Distribuciju je preuzela Piranha Musik-Berlin koja pokriva tridesetak zemalja na četiri kontinenta i vodi web distribuciju. Datum izlaska je 25. septembar, ali će varirati od zemlje do zemlje. Nije neobično da album izlazi u inostranstvu, jer je to samo nastavak kontinuiteta započetog albumom Ruke - kaže Rundek za sajt agencije Long Play.

Live in Dom omladine pojavio se u izdanju Long Playa kao poseban poklon uz kupljenu ulaznicu za sjajan decembarski koncert Rundeka i Carga u beogradskom Sava centru, a potom početkom godine i u redovnoj prodaji Hrvatskoj preko Menarta.

Tokom turneje Svitanja po nekoliko gradova Srbije, Darko i Cargo su svoj drugi živi album, prvi je bila Zagrebačka magla iz 2004. godine, snimili na koncertu 23. marta 2007. godine u Domu omladine, jednom od četiri prostora odsvirana u Beogradu, uključujući Pozorište na Terazijama, Studentski kulturni centar i Dom sindikata.

- Koncert u Domu omladine je bio u sredini turneje i po mnogo čemu najizbalansiraniji. Za razliku od SKC-a u kojem se od publike jedva čuo bend ili Doma sindikata u kojem je falilo sviračkih avantura, publika u Domu omladine je bila sjajna i respektabilna, tako da smo lepo plovili zajedno - kaže Rundek.

makonda-tracker