Kraj grupe Oasis

0
Britanski bend Oasis više ne postoji, jer su se braća Noel i Lijam Galager žestoko posvađali proteklog vikenda

Raspad kultnog britanskog benda objavio je gitarista Noel Galager na web stranici grupe.

- Sa malo tuge i velikim olakšanjem, obaveštavam vas da napuštam Oasis. Ljudi će pisati i govoriti što žele, ali sa Lijamom nisam mogao da radim više ni dan - naveo je Noel u kratkom saopštenju.

Naime, grupa je prošlog vikenda trebala da nastupi na jednom festivalu u Parizu, ali su organizatori publici poručili da je nastup britanskog benda otkazan zbog sukoba unutar benda. Škotska pevačica  Ejmi Mekdonald koja je bila na istom festivalu, opisala je na Twitteru događaj sa braćom Galager.

- Oasis je ponovo otkazao nastup i to samo minut pre nego što je trebalo da izađu na binu! Lijam je razbio Noelovu gitaru, veeeelika tuča! -  napisala je ona, a potom postavila svežu informaciju da je Noel otišao iz benda.

Članovi uže porodice pokušavali su da sakriju netrpeljivost među slavnom braćom i činjenicu da već duže vreme ne razgovaraju, kao i da na turneje putuju odvojeno.

- On ne voli mene, a ni ja njega! Tako je, kako je - izjavio je nedavno tridesetšestogodišnji Lijam opisujući odnos sa bratom.

Oasis je bio jedan od najuspešnijih britanskih bendova 90-ih godina, zahvaljujući hitovima: Wonderwall , Don’t Look Back in Anger, Roll With It, Supersonic, D'You Know What I Mean? i Champagne Supernova.


makonda-tracker