Backstreet Boys u Beogradu

U Beogradskoj areni 15. decembra, koncert će održati čuveni americki boy bend Backstreet Boys. Organizatori ovog muzičkog spektakla su koncertna agencija Nota i Beogradska arena, koji su početak koncerta zakazali za 20 časova
3
1 / 2 Foto: Press

Grupa Backstrees Boys osnovana je 1993. godine, a osnovao je producent Lu Perlman. Nakon serije audicija Perlman je angažovao Aleksandera Meklina, Nika Kartera i Houvi Doroua, a ubrzo su im se priključili i Kevin Ričardson i Brajan Litrel. Prvi koncert Backstreet Boys su održali iste godine, dok je prvi album pod nazivom Backstreet Boys objavljen 1996. i prodat je u milionskom tiražu.

Sa albuma prvenca izdvojile su se numere, koje su postale veliki hitovi, We’ve Got It Goin’ On, Anywhere For You i I’ll Never Break Your Heart. Zanimljivo je da je ova ploča prvo objavljena za evropsko tržište, a tek godinu dana kasnije za američko. Svoju popularnost su učvrstili drugim albumom Backstreet’s Back iz 1997. Godine koji je samo u Americi prodat u neverovatnih 14 miliona primeraka. Sa ovog albuma izdvojile su se numere Everybody (Backstreet’s Back), As Long as You Love Me i All I Have to Give.

Na vrhuncu popularnosti Backstreet Boys bili su 1999. godine kada su objavili album Millennium koji je nekoliko meseci vladao svetskim top-listama. Ploča je do danas prodata u više od 40 miliona kopija, a hitovi su postale numere I Want It That Way, Show Me the Meaning of Being Lonely i Larger Than Life. Posle albuma Black & Blue, 2002. godine grupa se raspada  kada je Nik Karter rešio da se posveti solo karijeri. Ipak, bend se ponovo okuplja 2005. kada izdaju povratnički album Never Gone. Od 2006. funkcionišu kao kvartet kada je Kevin Ričardson odlučio da se posveti porodici i napusti muziku i bend..

Svetsku turneju na kojoj promovišu novi album This Is Us, bend je započeo 15. avgusta 2009. godine u Nju Džersiju, a evropski deo turneje počinje 30. oktobra u Lisabonu. Petnaestog decembra i publika u Beogradu uzivaće u ovom svojevrsnom muzičkom spektaklu i to u Beogradskoj areni. 

Prodaja karata počinje u utorak 1. septembra, a prodajna mesta su  poslovnice Eventima, Card Service, Bilet Servis, prodavnice Mamuta i  IPS-a. Cene ulaznica su podeljene u četiri kategorije:

Fan Pit (prsten ispred bine i deo tribina najbliži pozornici) – 3.010 dinara, parter – 2.410 dinara, tribine –  od 2.310 do 2.710 dinara i VIP (lože) – 4.510 dinara.

Interesantno je da će tri najsrećnija posetioca koncerta, a koji poseduju kartu za Fan Pit, imati priliku da se upoznaju, pričaju i slikaju sa članovima benda. Naime, u javnom izvlačenju tri bar koda sa ulaznica za Fan Pit, će doneti nekome sreću da se druže sa ovim američkim boy bendom.

makonda-tracker